MARIUS SCRECIU, FAVORIT PENTRU CÂŞTIGAREA PRIMĂRIEI SEVERIN

Anunţul primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, potrivit căruia nu va mai candida pentru un nou mandate simplifică, într-o anumită măsură, ecuaţia electorală pentru alegerile locale din luna iunie. Într-o astfel de conjunctură electorală, Marius Screciu, candidatul PSD Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, devine favorit la câştigarea competiţiei.

Avantajul lui Marius Screciu este acela că beneficiază de o susţinere electorală mult mai consistentă comparativ cu toţi candidaţii anunţaţi până în prezent. Mai mult, cea mai mare parte a electoratului primarului Constantin Gherghe, într-o proporţie covârşitoare, ar trebui să voteze cu Marius Screciu, pentru că, în mod sigur, văd în acesta un om mult mai serios şi mai competent.

Marius Screciu, candidatul PSD Mehedinţi anunţat deja pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin porneşte în această competiţie electorală de pe o poziţie foarte avantajoasă, având o mare şansă de victorie. Liderul social-democraţiei severineni este mult mai proaspăt în competiţia locală din această vară şi mult mai bine poziţionat electoral. Are de partea sa o experienţă administrativă constantă şi susţinută, dar şi sprijinul politic al unui mare partid, ceea ce contează enorm în alegeri. Marius Screciu a reuşit în ultimii ani să se facă util şi credibil fie ca a fost vorba de administraţia publică locală, fie de activitatea politică pe care a desfăşurat-o, în calitate de lider politic local.

În ceea ce priveşte competiţia electorală din acest an avantajul lui Marius Screciu este acela că, de data aceasta, are, dacă e să ne raportăm la forţa partidelor politice angrenate în confruntarea electorală, un contracandidat, liberalul Daniel Cîrjan, mult mai slab sub toate aspectele. Totodată experienţa acumulată în administraţia publică locală atât în calitatea de viceprimar, dar şi în cea de consilier local îi sunt extrem de utile în bătălia electorală, el putând astfel să vină, în cunoştinţă de cauză, cu o nouă viziune în ceea ce priveşte exercitarea actului administrativ, dar şi cu un program realist şi viabil de dezvoltare a municipiului. Componenta politică este, de asemenea, foarte importantă. PSD Drobeta Turnu Severin, organizaţia condusă de Marius Screciu, s-a menţinut la o cotă ridicată de încredere, iar aceasta în primul rând datorită prestanţei politice pe care a avut-o liderul său în activitatea politică desfăşurată. Cu alte cuvinte, Marius Screciu beneficiază de susţinerea celui mai puternic partid politic al judeţului. Marius Screciu este singurul politician local care a avut o evoluţie politică susţinută, constantă şi eficientă. De ani buni, Marius Screciu s-a identificat cu PSD Drobeta Turnu Severin, o organizaţie politică locală pe care o conduce cu mult devotament şi responsabilitate. Implicarea sa în activitatea de partid a fost una pe cât de susţinută, pe atât de încununată de succese politice şi electorale.

Succesele electorale înregistrate în ultimii ani, în mod deosebit pe parcursul anului 2014, când au existat două tipuri de scrutinuri: alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale, au demonstrat această realitate. În ambele alegeri, PSD Drobeta Turnu Severin, condus de Marius Screciu, s-a clasat pe primul loc, obţinut procente net superioare celorlalte partide. Meritul lui Marius Screciu a fost acela că a ştiut să mobilizeze propriul electorat social-democrat, dar şi să se constituie în liderul autentic, incontestabil, al PSD Drobeta Turnu Severin, fiind, practic, port-stindardul acestei formaţiuni politice locale.

De asemenea, Marius Screciu a avut abilitatea politică necesară de a păstra unită organizaţia PSD Severin, de a insufla în rândul acesteia sentimentul victoriei şi de a crede în potenţialul ei politic şi electoral. Deja Marius Screciu a început întânirile şi discuţiile cu cetăţenii municipiului pentru a vedea problemele reale cu care aceştia se confruntă. La fel de importantă este şi modalitatea în care îşi va construi strategia electorală, mesajul transmis cetăţenilor municipiului şi modul în care se va face convingător. Marius Screciu este capabil de acest efort, având şi capacitatea, şi charisma necesare pentru a obţine scorul electoral propus şi a deveni primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Citit 1539 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2016 01:20
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…