Miză politică uriașă pentru o comună destul de amărâtă din zona de câmpie a județului Mehedinți, Obârșia de Câmp. PSD, PNL și PMP își disputa funcția de primar, lăsată vacantă de Florea Stănaia, condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție. Până la ora 18:00, doar pe listele suplimentare votaseră aproape 500 de cetățeni, cel mai probabil aduși cu arcanul din comunele vecine și înarmați cu viză de reședință. Demnitari locali, deputați și senatori de la PSD și PNL au trecut azi prin preajma secțiilor de votare, chiar și ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, ceea ce denotă o miză politică uriașă a scrutinului din pricăjita comună mehedințeană.

Grație unei legi imbecile, alegerile locale își pierd, încet dar sigur, farmecul și rostul. Este vorba despre posibilitatea de a-ți face o viză de reședință într-o localitate, chiar și în ziua votului, pentru a vota primarul acelei localități, chiar dacă nici nu locuiești acolo și nici nu ai nimic în comun cu comuna respectivă. S-a întâmplat astăzi la Obârșia de Câmp, unde primarul ales în septembrie anul trecut, Florea Stănaia, și-a pierdut mandatul, fiind condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupție. Pentru locul lăsat vacant de acesta s-au luptat, în duminica de 27 iunie 2021, precum uliii cei de la PSD și PNL. Patru candidați și-au disputat fotoliul de primar: Ion Odor – Partida Romilor, Marinela Dumitrele – PSD, Nicolae Butaru – PNL și Ion Anuța – PMP. Până aici, nimic rău, doar că această competiție pare să îi fi înfierbântat atât de mult pe politicieni, încât s-au făcut sute de vize de flotant în comună pentru indivizi care să vină la vot. Mai exact, politicienii disperați au încurajat cetățeni din alte comune, care nu au nicio legătură cu Obârșia de Câmp, să decidă soarta acestei comune și să aleagă primarul. Toate acestea, datorită unei legi imbecile, lipsite de sens!

Potrivit Autorității Electorale Permanente, pe listele suplimentare de la Obârșia de Câmp, pentru alegerea primarului, sunt înscriși 1420 de alegători. Cu toate acestea, până la ora 18:30, doar 784 dintre aceștia își exprimaseră dreptul de vot. În schimb, pe listele suplimentare, adică cetățeni care și-au făcut vize pentru a alege primarul dintr-o localitate cu care nu au de a face nimic, votaseră 471 de alegători. Cu urna mobilă votaseră, până la aceeași oră, 124 de alegători. Este aiuritor să vezi cum acești 471 de oameni, străini de Obârșia de Câmp și de interesele acestei comune, pot veni, în baza legii, să decidă cine va fi primar! De altfel și azi, în ziua votului, la Biroul de Evidență a persoanelor de la Cujmir, era coadă la vize.

Puhoi de politicieni

Dimineață, în preajma celor două secții de votare, din Obârșia de Câmp (219) și Izimșa (220) era puhoi de politicieni de la PSD și PNL. Cei mai mulți erau de la PNL și se puteau vedea, de exemplu, cu ochiul liber, lângă secția de la Izimșa: ministrul liberal al Energiei – Virgil Popescu, deputațul PNL Dumitru Mărculescu, consilieri județeni ai PNL și directori de deconcentrate, dar și activiști de partid. 

Și din partea PSD, la fața locului au fost prezenți consilieri județeni și deputatul Alin Chirilă și senatorul Liviu Mazilu, dar și președintele Consiliului Județean – Aladin Georgescu.

De asemenea, comandantul IPJ Mehedinți, dar și prefectul de Mehedinți au venit să inspecteze secțiile de votare.

Mulți dintre sătenii din Izimșa, veniți să voteze, și-au exprimat nemulțumirea față de cei care vin din alte localități la vot și le decid lor primarul.

 

 

Citit 1458 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iunie 2021 20:15
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…