Președintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, a efectuat o vizită în Organizația Județeană PMP Mehedinți, pentru a discuta cu membrii partidului, cu aleșii locali ai PMP și pentru a analiza implicarea în campania electorală pentru alegerile parțiale de la Obârșia de Câmp, unde PMP și-a desemnat un candidat pentru funcția de primar, în persoana domnului Ion Anuța. În conferința de presă, desfășurată la sediul PMP din Severin, diplomatul Cristian Diaconescu a făcut și o scurtă radiografie a celui mai important angajament european al României, Planul Național de Redresare și Reziliență.

La întâlnirea cu președintele PMP, Cristian Diaconescu au participat vicepreședintele regional al partidului, Ion Cupă, președintele PMP Mehedinți și vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți – Ramona Cupă, primarii PMP ai comunelor Prunișor și Balta, dar și alți aleși locali ai partidului. De asemenea, liderul PMP, Cristian Diaconescu a fost însoțit de secretarul general al partidului – Cătălin Bulf și secretarul general adjunct – Adrian Pițigoi. Președintele Cristian Diaconescu a fost primit cu pâine și sare, de două tinere îmbrăcate în frumoasele costume populare din zona de nord a Mehedințiului. Despre implicarea PMP Mehedinți în alegerile parțiale din comuna Obârșia de Câmp, Cristian Diaconescu a precizat că acordă o atenție importantă acestor alegeri și are încredere în șansa candidatului PMP, Ion Anuța, de a deveni primar al comunei. „Avem la Obârșia de Câmp un om în care ne punem toată încrederea pentru un scor electoral foarte bun. Este în egală măsură important să avem și o discuție în ceea ce privește organizarea și funcționarea PMP Mehedinți, este cât se poate de normal ca în această perioadă să abordăm probleme legate de întărirea organizațiilor județene, recâștigarea încrederii publice și în mod cât se poate de clar să analizăm perspectivele politice ale PMP. După cum știți, PMP este al treilea partid din țară ca număr de aleși locali, peste 2.200. Suntem și astăzi în campania pentru alegerile parțiale, unde, de asemenea, suntem al treilea partid ca număr de candidați, la nivel național. Din acest punct de vedere toată încrederea și tot efortul la nivel central și local trebuie să se concentreze pe sprijinirea în continuare și asigurarea coeziunii aleșilor locali cu societatea, cu comunitățile locale, cu cetățenii. Este o situație politică foarte complicată astăzi în România și suntem hotărâți să nu ne pierdem determinarea și entuziasmul în ceea ce privește mesajele, agenda politică și modul în care PMP este perceput la nivel național, un partid conservator, de centru-dreapta care în egală măsură, însă, respectă valorile europene și euro-atlantice”, a precizat Cristian Diaconescu în deschiderea conferinței de presă.

Cristian Diaconescu a abordat, la conferința de presă, și câteva probleme delicate referitoare la cel mai important angajament european al țării noastre, Planul Național de Redresare și Reziliență: „Proiectul PNRR este unul extrem de complicat pentru cei care gestionează actul de guvernare, dar în egală măsură o oportunitate formidabilă pentru România următorilor ani”.

„Suntem un partid în plină reorganizare, am început prin reorientarea partidului, suntem un partid conservator, păstrător al tradițiilor cu o ușoară tendință spre naționalism economic. Ne dorim să păstrăm materia primă în România, să nu mai fie exportată, este singura opțiune prin care putem crea locuri de muncă și să ridicăm nivelul de trai în România. Să creăm prin acest PNRR o economie modernă și atunci calitatea vieții în România va crește”, a precizat secretarul general al PMP, Cătălin Bulf.

În continuarea vizitei, liderul PMP, Cristian Diaconescu, a avut o întâlnire cu membrii PMP, precum și cu aleșii locali ai PMP din județul Mehedinți, în Sala „Virgil Ogășanu” a Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Citit 1609 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iunie 2021 15:28
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…