Ramona CUPĂ, locul 1 pe lista PMP pentru CJ MEHEDINȚI: „Vreau ca toți copiii Mehedințiului să crească sănătoși!”

Specialiștii ne spun că, în lipsa unor măsuri de prevenție și tratament, în câțiva ani peste 500.000 de copii din țara noastră cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani vor suferi de obezitate. La momentul în care citiți aceste rânduri un sfert dintre copiii din grupele de vârstă 7,8 și 9 ani din România sunt supraponderali sau obezi. Dacă adăugăm la acestea faptul că județul nostru are cea mai crescută prevalență a obezității din România, inclusiv în rândul tinerilor și copiilor avem un mare semnal de alarmă la care trebuie să răspundem urgent.

Ce voi propune în Consiliul Județean dacă voi fi onorată cu votul dumneavoastră?

În primul rând trebuie să investim peste tot în județ în terenuri practice de sport care să invite tinerii și copii la mișcare și exercițiu fizic individual sau de echipă. Nu lucruri sofisticate sau scumpe. Sunt soluții decente financiar pentru terenuri de street-basket sau minifotbal(de exemplu) care pot fi amplasate în zone potrivite în toate localitățile județului.

Asta nu exclude investițiile durabile la bazele sportive din orașele județului care știm că suferă de ani buni.

În al doilea rând trebuie să conștientizăm, adulți și copii deopotrivă, că trebuie să ne dezvoltăm individual, în familie, în societate un comportament de consum alimentar sănătos.

În acest sens voi milita, de pe poziția de consilier județean, împreună cu toți colegii mei din PMP, pentru ca toate cheltuielile primăriilor pentru finanțarea promovării sportului, a mișcării fizice și a unui consum alimentar sănătos să fie eligibile.

Trebuie să mobilizăm comunitățile noastre astfel încât copiii noștri să crească armonios fără riscul de a îndura, de la vârste fragede, maladii severe generate de obezitate și sedentarism.

Sunt Ramona Cupă. Votați lista PMP pentru Consiliul Județean Mehedinți!Ne găsiți la poziția 4 pe buletinul de vot! Doamne ajută!

Comandat de Partidul Mișcarea Populară - filiala Mehedinți, executat de SC INFORMAȚIA DE SEVERIN SRL, cod AEP 21200020

Citit 1211 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2020 13:08
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…