Coducerea PSD Mehedinți aduce acuzații grave Guvernului PNL. În opinia liderilor social-democrați locali, la recenta distribuire a banilor către administrațiile locale, din fondul de rezervă al prim-ministrului, Consiliul Județean Mehedinți și municipiul Drobeta Turnu Severin  nu au primit niciun leu.

În cadrul unei conferințe de presă, liderii PSD Mehedinți, Aladin Georgescu și Nmarius Screciu spun că „LOCUITORII COMUNELOR CONDUSE DE PSD AU PRIMIT UN SFERT DIN CÂT AU PRIMIT CEI DIN COMUNELE CONDUSE DE PNL”

„Criteriul de alocare a fost unul strict politic! Diferențele semnificative de fonduri alocate între localitățile PNL și cele PSD sunt evidente! Calculele arată că un locuitor dintr-o comună condusă de primar PNL, care este și candidat, a primit 274 lei, în timp ce suma alocată pentru comunele conduse de primari PSD care sunt și candidați la alegerile locale a fost de 70 lei / locuitor. Mai exact, 18 comune care o populație de 45.000 locuitori și primari/candidați PNL în funcție, au primit suma de 12.350.000 lei, în timp ce 45 comune și orașe cu primari/candidați PSD, cu o populație de 217.186 locuitori, au primit 15.200.000 lei. Este total nedrept, o sfidare a Guvernului incompetent la adresa locuitorilor care nu au nicio vină!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți și al PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

„PNL LASĂ ANGAJAȚII DGASPC ȘI PERSOANELE CU HANDICAP FĂRĂ SALARII!”

„În timp ce primăriile PNL au primit sume frumușele de bani, Guvernul nu i-a luat în calcul nici de această dată pe angajații Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți care nu au bani pentru salarii și hrana persoanelor aflate în sistem instituționalizat, pe care, prin lege, Guvernul are obligația să îi asigure! Familiile acestor angajați nu intră în grija liberalilor, nici măcar în grija celor care promit investiții despre care nu au habar sau au, dar preferă să mintă în campania electorală, așa cum au mai făcut-o, în speranța că vor câștiga alegerile. Acum trebuia să demonstreze că sunt alături de cetățeni”, a mai precizat Aladin Georgescu.

Severinul este pe lista centrelor urbane care nu au primit niciun leu. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, spune că pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, situația este cu atât mai rea cu cât în acest moment nu sunt bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a însoțitorilor lor. Din buget, s-au cheltuit sume importante în contextul pandemiei de Coronavirus, Guvernul a cerut documente, informații cu privire la sumele cheltuite și cele necesare pentru funcționare, dar nu a trimis niciun leu. „Din păcate ne confruntăm cu o situație gravă, nu am primit niciun leu de la Guvern, nu am reușit să convingem Guvernul Românie că această comunitate are nevoie. E foarte rău pentru municipalitate faptul că suntem blocați cu banii pentru însoțitorii persoanelor cu handicap. Am văzut, în schimb, că primăriile PNL, unele mai mici decât Severinul au primit bani. În țară, chiar și primăriile conduse de maghiari au primit fonduri. Avem un ministru puternic din județ în Guvernul României. Îl rog să aibă în vedere că trec și aceste alegeri și Severinul are nevoie de bani. Pandemia ne-a blocat o parte din venituri, dar nimeni nu ne sprijină. Îmi lasă un gust amar, mai ales că în Guvernarea PSD, primăriile conduse de PNL au primit bani. Acum trebuiau să demonstreze că sunt alături de cetățeni și să aducă bani municipiului, dar din păcate ne lovim de același zid politic și nu dăm bani pentru că e primar PSD. Eu sper că după această campanie își vor apleca privirea și către Severin”, a declarat Marius Screciu.

„În mod voit, Guvernul PNL nu a trimis banii persoanelor cu handicap și ai însoțitorilor, tocmai pentru a crea o stare de nemulțumire care să se manifeste la adresa primarilor PSD. Reamintesc faptul că actualul candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, în februarie 2020, când era prefect, a atacat în mod nejustificat și nelegal, hotărârea de consiliu județean prin care am alocat suma de 20 milioane lei către toate unitățile administrativ teritoriale. A pierdut în prima instanță, la Tribunalul Mehedinți, cu toate acestea, a formulat un recurs peste termen și cu ajutorul Finanțelor Publice, ține blocate aceste sume și totodată, sute de proiecte. Practic, din februarie și până acum, primăriile nu pot folosi acești bani, numai din cauza candidatului PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți. Așteptăm o decizie a Curții de Apel în data de 29 septembrie”, a precizat Aladin Georgescu.

Comandat de Partidul Social Democrat, Organizația Județeană Mehedinți, executat de SC INFORMAȚIA DE SEVERIN SRL, cod AEP 21200019

Citit 1263 ori Ultima modificare Joi, 17 Septembrie 2020 13:09
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…