Ion Cupă: „PNL  ÎNCEARCĂ SĂ INFLUENȚEZE LA LIMITA LEGII ALEGERILE LOCALE”

Ion Cupă, candidat PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți: „Maniera în care PNL Mehedinți înțelege să intre în campania electorală pentru alegerile locale ne ridică mari semne de întrebare asupra corectitudinii scrutinului”.

Deputatul PMP Ion Cupă reamintește faptul că președintele PNL Mehedinți, Virgil Popescu (ministru) a anunțat public în urmă cu o săptămână că „toți candidații PNL în alegerile locale vor fi sprijiniți de guvern”, în condițiile în care acest guvern organizează alegerile și ar trebui să asigure tuturor candidaților condiții egale. „Iată că, zilele trecute, fostul prefect Cristinel Pavel, actualmente candidat la șefia CJ din partea PNL, anunță „pomenile electorale”, pe care Guvernul le face pentru a favoriza candidații și interesele proprii, într-o conferință de presă alături de candidatul PNL la primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Gura păcătosului adevăr grăiește!”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al PMP Mehedinți.

„PMP va monitoriza cu maximă atenție toate aceste proceduri de atribuire a lucrărilor și modul lor de execuție. Solicităm instituțiilor abilitate ale statului să fie atente la derularea lor. Legea trebuie respectată iar favoritismele electorale trebuie să înceteze. Asta nu e democrație, să folosești guvernul ca pârghie pentru influențarea alegătorilor.Guvernul este al tuturor românilor nu doar al unor candidați. Personal sunt foarte curios care va fi rezultatul PNL în aceste 21 de localități unde s-a promis modernizarea drumurilor locale” - a precizat Ion Cupă, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți.

Mai mult decât atât, secretarii primăriilor și Prefectura nu au constatat încetarea de drept a mandatelor primarilor care au trecut de la un partid la altul, în această perioadă preelectorală. Acești primari se află în continuare în funcții și vor candida, fără să renunțe la funcție, așa cum este prevăzut în lege. Guvernul, prin reprezentanții săi în teritoriu, încă mai are timp pentru a constata nulitatea acestor mandate și a lua măsurile legale prin care să asigure egalitatea în fața legii a tuturor candidaților. Mai mult, instituțiile abilitate ale statului român ar trebui să țină cont de faptul că toate actele publice ale acestor primari sunt lovite de nulitate din momentul trecerii lor la un alt partid!!!

PMP Mehedinți protestează față de aceste practici care nu au nimic comun cu democrația și cu alegerile libere.

„Se creează, în acest fel, condiții pentru o influențare masivă a alegerilor în județul Mehedinți.Faptul că PSD tace, acest lucru pare a reconfirma blatul care există în Severin și în județul Mehedinți între PNL și PSD. Fac un apel către cetățenii mehedințeni să nu accepte astfel de practici și să sancționeze la vot pe toți cei care le fac”- a mai precizat deputatul Ion Cupă, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți.

Citit 1761 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2020 11:45
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…