Disperarea contracandidaților lui Constantin Popescu, candidatul PSD pentru funcția de primar al Orșovei, a atins cote alarmante! Biroul parlamentar al senatorului PSD de Mehedinți, Liviu Mazilu, din Orșova, a fost vandalizat. În aceeași locație se află și sediul PSD Orșova, iar pe geamurile sediului au fost expuse afișe electorale pentru alegerile locale. Acest afișe au fost distruse, iar unele dintre ele chiar incendiate. Cel mai grav este faptul că sediul respectiv se află la parterul unui bloc, iar tentativa de incendiere putea pune în pericol locuitorii clădirii.

Campania electorală și disperarea unor candidați ce simt că vor pierde alegerile generează gesturi de huliganism extrem la Orșova. În timp ce candidații PSD derulează o campanie decentă și lipsită de violență, contracandidații par să aibă alte metode de competiție electorală. Peste noapte, huliganii de campanie, deocamdată neidentificați, au distrus afișele electorale expuse pe geamurile sediului în care se află cabinetul parlamentar al senatorului Liviu Mazilu, dar și sediul PSD Orșova. Trei dintre cele patru bannere afișate au fost complet distruse, dezlipite și sfâșiate, iar unuia dintre afișe, huliganii au încercat să îi dea foc. Mai mult, ușa de la intrarea în sediu a fost lovită cu bestialitate.

Gestul celor care au distrus afișele electorale este cu atât mai reprobabil, cu cât PSD Orșova și candidații la alegerile locale de aici au făcut în permanență apel la o campanie decentă, civilizată și bazată pe proiecte, nu pe violență extremă. Doar că sondajele și estimările au sădit teamă și disperare printre contracandidații lui Constantin Popescu și ai echipei sale de consilieri. Incapabili să reacționeze civilizat, cel mai probabil simpatizanții contracandidaților au recurs la violență, distrugere și huliganism.

Cel mai grav este însă, faptul că sediul atacat de derbedei adăpostește cabinetul parlamentar al unui senator al României. De asemenea, încercarea de a incendia unul dintre afișe a fus în pericol locuitorii blocului la parterul căruia se află sediul PSD.

„Din păcate este o campanie urâtă a contracandidaților noștri, nu există cuvinte pentru așa ceva! Nu prea ar avea cine altcineva să facă așa ceva. Cei care au făcut acest lucru nu s-au gândit că nu fac rău doar PSD, ci că ar fi putut da foc clădirii în care locuiesc oameni nevinovați”, a declarat Mădălin Goanță, candidat al PSD pentru funcția de consilier municipal la Orșova.

„Este foarte urât ce s-a întâmplat, adversarii noștri se tem pentru ce va urma după 28 septembrie, sunt foarte agresivi. Noi am avut o pre-campanie foarte frumoasă și am făcut apel la o campanie decentă, suntem o comunitate mică și nu ar trebui să se ajungă la așa ceva!”, a declarat Mariana Bijan, candidat al PSD pentru funcția de consilier municipal la Orșova.

A fost sesizată Poliția față de vandalismul de la sediul PSD, oamenii legii au venit la fața locului și au ridicat probe, iar cercetările sunt în desfășurare. „Poliția municipiului Orșova a fost sesizată asupra distrugerii unor afișe electorale de la o instituție publică. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere, iar cercetările continuă pentru identificarea autorilor”, a precizat Andreea Rădoi, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți.

Citit 2494 ori Ultima modificare Miercuri, 19 August 2020 15:41
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…