PRO ROMÂNIA defilează cu penalii la alegerile locale din Mehedinți. Doamnă condamnată pentru corupție, cu soț la pușcărie, fost primar, candidatul ideal.

PRO ROMÂNIA depășește toate limitele bunului simț politic la Mehedinți. În filiala condamnatului Adrian Duicu, candidații la funcțiile de primari trebuie să fie musai penali. Mihaela Dunărințu, soția fostului primar din Baia de Aramă – Rafael Dunărințu, aflat la pușcărie pentru fraudarea de fonduri europene și corupție, ea însăși condamnată în același dosar, la un an și 6 luni de închisoare pentru „folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată”, a fost desemnată cu mare gălăgie candidat PRO ROMÂNIA pentru funcția de primar.

În timp ce Victor Ponta îi critică pe liberali pentru că ar fi numit ca șefă la Oficiul Județean de Cadastru din Iași o doamnă condamnată penal, în ograda lui e tot la fel, ba chiar mai rău. La Mehedinți, unde șeful de filială nu poate conduce din cauze de condamnare cu suspendare și l-a pus pe Costel Gherghe să o facă, pentru a deveni candidat la o funcție de primar se pare că trebuie să ai în CV musai și o condamnare.

„Bombă administrativă la Baia de Aramă!”, „suflu nou în politică!” – titrează Tele 2 Drobeta despre nominalizarea ca și candidat la funcția de primar al orașului Baia de Aramă a doamnei Mihaela Dunărințu, soția fostului primar Rafael Dunărințu, cazat pentru vreo trei ani și ceva la pușcărie, din cauze de corupție.

Doamna în cauză a fost și ea condamnată în același dosar cu soțul ajuns la pușcărie, dar cauza ei s-a disjuns și s-a finalizat mai repede, ca urmare a unui acord de recunoaștere.

Mihaela Dunărințu a fost condamnată de Tribunalul Mehedinți, în 15 decembrie 2016, în dosarul penal 7827/101/2015, la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru o infracţiune de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată, prevăzută de articolul 18 indice 1, alin.1, din Legea nr.78/2000 - pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Soluția a rămas definitivă în 2017, după ce a fost atacată la Curtea de Apel Craiova. Pe portalul instanțelor, obiectul cauzei penale este cât se poate de clar: „infracțiuni de corupție”.

De fapt în același dosar cu doamna în cauză se afla și soțul primar la Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, ajuns în cele din urmă după gratii. Doar că partea cu Mihaela Dunărințu s-a disjuns după ce doamna candidată a semnat un acord de recunoaștere. Pedeapsa finală acordată de instanță a venit de fapt după un cumul de mai multe pedepse. Cităm din dispozitivul sentinței penale 200/2016, pronunțate la data de 15.12.2016: „În baza art. 18 indice 1, alin. 1, din Legea nr.78/2000, (...), Condamnă pe inculpata DUNĂRINŢU MIHAELA la pedeapsa principală de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, şi 1 an pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p, pedeapsă care se va executa în conformitate cu dispoziţiile art. 68 Cp. În baza art. 65 Cp, Aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p, pe durata prev. de art. 65 alin. 3 Cp; (...) Condamnă pe inculpata DUNĂRINŢU MIHAELA la pedeapsa principală de 2 (două) luni închisoare. (...) Condamnă pe inculpata DUNĂRINŢU MIHAELA la pedeapsa principală de 2 (două) luni închisoare. (...) Condamnă pe inculpata DUNĂRINŢU MIHAELA la pedeapsa principală de 2 (două) luni închisoare. (...) Condamnă pe inculpata DUNĂRINŢU MIHAELA la pedeapsa principală de 2 (două) luni închisoare. (...) Aplică inculpatei DUNĂRINŢU MIHAELA pedeapsa principală cea mai grea, de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv, un spor de 2 luni şi 20 de zile, urmând ca inculpata să execute, în total, pedeapsa principală de 1 (un) an, 6 (şase) luni şi 20 (douăzeci) de zile închisoare”.

Toate acestea sunt, însă, fleacuri pentru cei de la PRO ROMÂNIA Mehedinți. Ei defilează în continuare cu doamna penală, ba chiar o consideră „o bombă administrativă”. Ferească Dumnezeu ca o astfel de bombă administrativă să mai și explodeze!

Citit 2257 ori Ultima modificare Joi, 16 Iulie 2020 01:02
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…