APE TULBURI LA PRO ROMANIA MEHEDINȚI

Venirea lui Constantin Gherghe la cârma prăfuitei filiale locale a PRO ROMÂNIA Mehedinți, pare să fi stârnit o adevărată furtună. Mulți dintre activiștii de bază ai partidului au cam strâmbat din nas când s-au văzut conduși de Costel, cel care încă nu ne-a spus cu subiect și predicat dacă va candida sau nu. Și la Orșova este tămbălău mare, unde oamenii PRO ROMÂNIA, fideli lui Adrian Cican, nici nu vor să audă de candidatura lui Marius Stoica sub flamurile partidului. Și ar mai fi ceva: unii tot întreabă de domnișoara Jojo!

Supărare mare la PRO ROMÂNIA, dacă nu chiar degringoladă! Recent, Victor Ponta l-a desemnat președinte interimar al filialei Mehedinți pe Constantin Gherghe, cel care se tot codește să ne spună dacă va candida de la PRO ROMÂNIA sau nu. Se spune, pe surse, iar sursele noastre sunt cât de cât credibile, că după împărțeala de funcții de la București, Nicolae Drăghiea s-ar fi supărat că nu a fost el desemnat șef de partid. Fostul prefect de Mehedinți s-a înregimentat în PRO ROMÂNIA și chiar vrea să candideze la funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți. Doar că, prin natura relațiilor sale, dobândite în ani lungi de administrație locală la cel mai înalt nivel, Drăghiea a dobândit cunoștințe și prietenii trainice printre primarii și viceprimarii din Mehedinți, relații care îi pot fi utile acum. Adică munca politică o face Drăghiea, iar roadele vrea să le culeagă Gherghe.

Contactat telefonic, Nicolae Drăghiea a precizat, pentru Informația de Severin, că nu sunt reale aceste zvonuri și că el nu a cerut funcții în partid. Ba chiar a declarat franc: „Nu mi-am dorit, pentru că, dacă îmi doream, obțineam!”. Declarația este destul de interesantă, coroborată cu zvonurile de dihonie internă în filială.

La ultima ședință de partid cu Gherghe șef, se pare că au venit mai puțin de 20 de persoane, și acelea destul de apatice.

Mai mult, aceleași surse ne spun că de fapt partidul este condus la nivel județean de Adrian Duicu, doar că el nu poate ieși în față, deoarece execută o pedeaptă la închisoare cu suspendare și are mai multe drepturi restricționate. Așa că Gherghe îi ține locul până ce Duicu va putea face din nou politică. De ce Gherghe și nu Drăghiea? Asta poate fi o întrebare dureroasă! În locul unui răspuns direct, putem spune doar că Gherghe conduce o filială doar cu numele, barosanul din umbră, cel cu logistica, cu combinațiile și cu investițiile fiind tot Duicu.

Dar, pentru a analiza dihonia din aceste zile, din filiala PRO ROMÂNIA, ar trebui să gândim retrospectiv. Gherghe, cel care în ultimii 4 ani a făcut investiții prin Timișoara și nu a dus-o rău deloc, din păcate nu dă nici acum dovadă de transparență. Să vorbești doar pentru o singură cameră de televiziune, să ți se pună doar întrebările pe care ți le dorești și să anunți candidați doar la o singură televiziune, e parcă totuși prea mult pentru spiritul de democrație europeană pe care îl tot invocam cu toții. Doar că, într-un fel, îl înțelegem și pe Costel Gherghe, are multe de ascuns! Bunăoară, ar exista niște dosare pe la DNA CRAIOVA, legate de anveloparea unor blocuri doar pe hârtie și de utilizarea autoturismului instituției publice în scop personal. Mai există de dat răspunsuri la întrebări precum afacerea ALFA GROUND SOLUTIONS sau demisia intempestivă din funcția de primar. Ar mai fi de dat răspunsuri și despre domnișoara Jojo, pe care alegătorii de bună credință vor să o cunoască.

Circ și dihonie e și la Orșova

Nici la Orșova nu e liniște. Încercarea de a-l da la o parte pe Adrian Cican a fost primită rău de oamenii acestuia, de activiștii PRO ROMÂNIA din micul municipiu. Unul chiar a spus că nu vrea să se afișeze cu Stoica în campanie. Adrian Cican ar fi participat la întâlnire fără să scoată un cuvânt și vizibil supărat. Adrian Cican este, de altfel, singurul candidat oficializat pentru Primăria Orșova, iar calitățile sale manageriale, dovedite din plin la conducerea Spitalului Municipal au fost călcate în picioare, la fel ca și mândria și orgoliul său.

Citit 1453 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 13:35
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…