MĂSURI PENTRU MEHEDINȚENII DIN ȚARĂ ȘI DIN STRĂINĂTATE (promovare electorală)

Județul Mehedinți a cunoscut, din fericire, nu mai mult decât alte județe din țară, o depopulare ca urmare a migrației unui număr semnificativ de cetățeni cu vârstă medie către state europene unde au considerat că pot câștiga mai mulți bani. Situația nu a fost generată de o guvernare sau alta, ci mai degrabă de libera circulație între statele Uniunii Europene și dreptul muncii în spațiul intracomunitar.

Trebuie spus că atât la nivel guvernamental, cât și la nivel administrativ, în Mehedinți, am încercat să luăm măsuri și să facem investiții, astfel încât, să putem crea condiții pentru ca cei care, într-un moment sau altul, au decis să plece în diaspora, să se întoarcă acasă.

 • Majorarea salariului minim brut pe țară la valoarea de 2080 lei și crearea premiselor pentru o nouă creștere de la 1 ianuarie 2020. Astfel, salariul minim a crescut cu 44% în ultimii patru ani, în condițiile în care prețurile au cunoscut o creștere de 7,8%;
 • Salariu minim a fost majorat la 3.000 de lei pentru cei care lucrează în domeniul construcțiilor;
 • Cele mai mari majorări din istorie pentru salariile medicilor și asistentelor, care acum au venituri comparabile cu cele din Europa.
 • Au fost majorate subvențiile pentru reintegrarea pe piaţa muncii a şomerilor de lungă durată;
 • Alocarea a 14,3 milioane de euro pentru apelul de proiecte „ROMÂNIA PROFESIONALĂ – ÎNTREPRINDERI COMPETITIVE”, cea mai mare sumă provenind din fonduri europene.

Acestea sunt doar câteva măsuri care i-ar putea ajuta pe românii plecați în străinătate să înțeleagă că viitorul lor este aici, acasă. Politica după care ne-am ghidat a fost aceea că fiecare cetăţean şi fiecare familie care munceşte din greu trebuie să aibă şansa de a face parte din clasa de mijloc.

Acestor măsuri se adaugă cele luate la nivel județean în Mehedinți, de care m-am ocupat în mod direct și anume:

 • Investiții din fonduri guvernamentale în valoare de 730 milioane lei pentru proiecte de modernizare a peste 800 de kilometri drumuri comunale, locale și ulițe din Mehedinți;
 • Investiții de 417,4 milioane lei în rețele de apă și canalizare în localitățile din Mehedinți;
 • Investiții de 83,5 milioane lei în reabilitarea sau construirea unor noi unități de învățământ;
 • Peste 300 de kilometri drumuri județene din Mehedinți au fost modernizate sau proiectele sunt în curs de implementare. 530 milioare lei au fost investiți din fonduri europene sau din bugetul Consiliului Județean pentru drumurile județene;
 • Pe alți 100 de kilometri din rețeaua de drumuri naționale din Mehedinți se circulă acum în condiții foarte bune, după ce Executivul PSD, prin Ministerul Transporturilor, a alocat banii necesari pentru reabilitare în perioada 2017-2019.
 • În infrastructura de sănătate, mai exact, în reabilitarea și modernizarea clădirii Spitalului Județean de Urgență și a secțiilor externe se investesc peste 130 milioane lei din fonduri europene și de la Consiliul Județean pentru îmbunătățirea condițiilor în care vor fi tratați pacienții. În plus, ne ocupăm de achiziția de aparatură și atragerea de noi medici specialiști pentru județul Mehedinți.

Nu spunem că am făcut suficient, dar sunt măsuri incontestabile la care se poate adăuga contribuția proprie a fiecăruia dintre noi, inclusiv a celor plecați din țară, pentru a face din acest județ unul în care să găsim sentimentul apartenenței, dorința de a construi aici și de a rămâne alături de familii!

Pe 24 noiembrie, votați VIorica Dăncilă pentru funcția de președinte al României!

Vă așteptăm acasă!

 

Citit 570 ori Ultima modificare Duminică, 17 Noiembrie 2019 12:14
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…