Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a vizitat astăzi municipiul Drobeta Turnu Severin, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. În conferința de presă, liderul ALDE a lansat un atac la adresa președintelui Iohannis, legat de Summit-ul de la Sibiu, și l-a atact pe premierul olandez, pe tema Schengen. Despre dosarul în care i se cere ridicarea imunității, are o singură definiție: „MACULATURĂ”! Vezi materialul VIDEO!

Călin Popescu Tăriceanu, aflat în turneu electoral prin întreaga țară, a ajuns astăzi și la Mehedinți. A fost însoțit, de la centru, de secretarul general al ALDE, Daniel Chițoiu și candidatul pentru europarlamentare Andrei Gerea. Președintele Senatului României a răspuns și întrebărilor legate de ultimele evoluții de pe scena politică europeană. A vorbit atât despre summit-ul de la Sibiu, cât și de intrarea României în Spațiul Shengen.

Iată principalele declarații:

„Summit-ul de la Sibiu nu o să rămână în istoria summit-urilor europene, pentru că nu a fost unul de decizie, ci unul informal. Găsesc nepotrivită organizarea summit-ului la Sibiu. A fost organizat la Sibiu, ca să îi facem pe plăcere președintelui. Cred că nu acesta era scopul summit-ului! Manifestarea a fost așa mai mult că să profite președintele Iohannis pentru Campania de prezidențiale de la toamnă. Sunt dezamăgit de summit și de rezultatul lui și de modul în care președintele s-a prezentat. A părut să fie interest mai mult de pozele cu ceilalți colegi din Europa, decât să ridice niște probleme serioase care țin de interesul României. Cum ar fi MCV sau aderarea la Schengen. A profitat de Summit ca să atace Guvernul. Sunt extrem de mâhnit de această atitudine”.

Am oricând disponibilitatea să îmi spun punctul de vedere. Dosarul de la Senat a fost soluția de rezervă pentru celălalt dosar în care am fost achitat. A trebuit să stau să analizez dosarul și am observant că, în afară de foarte multă maculatură, nu este niciun fel de probă incriminatoare la adresa mea. Când colegii de la Comisia Juridică vor considera că a venit momentul, eu sunt gata să îmi prezint punctul de vedere. Dosarul are 17.000 de pagini”.

„România a îndeplinit condițiile de aderare la Schengen și punct! Declarațiile premierului olandez m-au deranjat! Nu cred că este firesc pentru premierul altei țări să facă observații în legătură cu o țară cum este țara noastră sau cu oricare altă țară, mai ales că în Olanda sunt problem pe care nu cred că le-a rezolvat și a terminat cu rezolvarea problemelor din Olanda, ca să se ocupe și de România! În Olanda, bănci de talie mare au fost prinse cu operațiuni de spălare de bani și au primit amenzi uriașe de la Comisia Europeană. Nu cred că îi dă cineva dreptul premierului olandez să facă astfel de remarci. Dacă vine cu alte condiții, acestea nu au nicio bază. Dar deja Shengen-ul pare să nu mai fie nicio miză. Când premierul Olandei spune că România are problem cu statul de drept, eu am să pun o întrebare retorică: Ce este în viziunea premierului Olandei statul de drept?”

Citit 1683 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2019 18:59
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…