Se alege praful: PRO ROMÂNIA MEHEDINȚI, în zodia CIRCULUI!

Filiala din Mehedinți a PRO ROMÂNIA se clatină serios. Unii numesc debandada de acolo reorganizare, în timp ce alții trag concluzia că șandramaua lui Adrian Duicu se prăbușește. După o înfrângere rușinoasă la alegerile parlamentare și o victorie palidă la alegerile locale, filiala înființată cu surle și trâmbițe de penalul Duicu a început să își devoreze aleșii locali. Au început cu consilierul județean Georgiana Coca și vor termina, cel mai probabil cu Constantin Gherghe.

După ce s-au făcut serios de râsul lumii la alegerile parlamentare, în timp ce la alegerile locale, expiratul fost primar Constantin Gherghe le-a adus doi consilieri județeni și trei consilieri municipali la Severin, cei de la PRO ROMÂNIA au trecut, pe rând, la reorganizare și la execuții publice. Primul pe care l-au fugărit este cel care conducea ca președinte filiala județeană, nimeni altul decât Costel Gherghe, supranumit de unii FIFTY-FIFTY. După ce acesta a ratat funcția de viceprimar, trădat fiind chiar de către colegii de partid din Consiliul Local Drobeta Turnu Severin și s-a făcut de râsul lumii, plecând cu coada între picioare, partidul l-a înlocuit, la conducerea județeană cu Ciprian Mocanu.

Dar „reorganizarea” nu s-a oprit aici, pentru că, la scurt timp, PRO ROMÂNIA Mehedinți a exclus-o din partid pe Georgiana Coca, consilier județean și fost secretar general al partidului, omul care practic le-a organizat cele două campanii electorale. Partidul spune că excluderea doamnei consilier s-a făcut ca urmare a unor abateri disciplinare și că s-a respectat statului. Georgiana Coca spune, la rândul său, că nici poveste de așa ceva! Mai mult, a atacat în instanță decizia de excludere și spune că nu putea fi exclusă decât de conducerea centrală a partidului.

„Încurcă-i drace!”

„Excluderea din partid a doamnei Georgiana Coca a fost realizată ca urmare a unei decizii luate de Biroul Politic al Organizației Județene a PRO ROMÂNIA, cu unanimitate de voturi, iar decizia a fost comunicată Instituției Prefectului Mehedinți. Excluderea s-a făcut statutar, pe motiv de abateri disciplinare. Decizia a fost adusă și la cunoștința doamnei consilier județean. Evident că doamna Georgiana Coca a avut la dispoziție un termen de 30 de zile pentru a contesta decizia, dar și-a exercitat acest drept după expirarea termenului prevăzut de lege”, a declarat Ciprian Mocanu, președintele coordonator al PRO ROMÂNIA MEHEDINȚI.

 

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, confirmă emiterea ordinului de încetare a mandatului de consilier județean al doamnei Georgiana Coca și spune că a luat act, potrivit legii, de pierderea calității de membru al partidului pe listele căruia a fost aleasă.

„În data de 15 februarie 2021 am emis ordinul de încetare a mandatului de consilier județean, înainte de expirarea duratei normale, al doamnei Coca Georgiana Maria, ca urmare a pierderii calității de membru al partidului politic pe listele căruia a fost ales consilier județean. Ordinul a fost emis în baza prevederilor art. 204 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul Administrativ”, a declarat prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel.

Doar că Georgiana Coca este de altă părere. Aceasta spune că excluderea din partid s-a făcut nestatutar, iar ea a atacat hotărârea de excludere în instanța de judecată, după ce, în prealabil, s-a adresat comisiilor de arbitraj de la nivelurile municipal, județean și național ale PRO ROMÂNIA. „Am contestat decizia de excludere în instanță, precum și la comisiile de arbitraj. Deocamdată nu mi s-a luat calitatea de consilier județean și eu sper că instanța va suspenda efectele ordinului până judecarea pe fond a cauzei și pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile”, spune consilierul județean Georgiana Coca.

Următorul pe listă ar fi, potrivit listei de candidați depusă la BEJ Mehedinți, domnul MEDRAGONIU GABI-DAMIAN. Totuși, potrivit unor surse, PRO ROMÂNIA ar putea să sară peste locurile 5, 6, 7 și 8 (MEDRAGONIU GABI-DAMIAN, MIHART FLORIN, PÎRVĂNESCU MARIUS și ŢÎRLUI MIHAELA-SONIA) și să îl valideze pe candidatul aflat pe locul 9, Eduard Boțilă, președinte al PRO ROMÂNIA Orșova. Iar scandalul ar putea deveni, cu această ocazie și mai mare!

Urmează... surprize, surprize?

Dincolo de aceste certitudini care frământă organizația fondată de Adrian Duicu și, se pare, dusă către dezastru tot de el, scandalul ar putea fi departe de a se finaliza prea repede. Și asta pentru că, surse care deocamdată au dorit să își păstreze anonimatul spun că este pregătită și excluderea celuilalt consilier județean, fostul prefect Nicolae Drăghiea.

PRO ROMÂNIA Mehedinți a obținut, la alegerile locale din 27 septembrie 2020, un număr de două mandate de consilieri județeni. Au intrat în CJ Mehedinți Nicolae Drăghiea, care ocupa primul loc pe lista de candidați și Georgiana Coca, care ocupa locul 4 pe lista de candidați, după ce candidații aflați pe locurile 2 și 3, Alexandru Bălănescu și, respectiv, Alina Teiș, s-au retras.

Citit 2093 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2021 19:08
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…