Moment solemn la prima ședință a Consiliului Județean Mehedinți de după alegerile locale! Președintele Consiliului Județean Mehedinți și consilierii județeni au depus jurământul. Urmează ca și ultimii 4 consilieri să jure, după care forul județean își va alege vicepreședinții și vor trece la treabă.

Prima ședință de după alegerile locale a avut loc sâmbătă la sala „Virgil Ogășanu” a Palatului Cultural „Teodor Costescu”. A fost un moment solemn, în care președintele Consiliului Județean a depus jurământul, preluându-și mandatul de patru ani. De asemenea, din cei 30 de consilieri județeni aleși, doar 26 au depus jurământul, devenind oficial aleși locali. Ceilalți patru consilieri, câte unul de la fiecare dintre partidele ce compun Consiliul Județean (PSD, PNL, PMP și PRO ROMÂNIA) urmează să fie validați și să depună jurământul într-o ședință ulterioară, fiind considerați supleanți ai listelor alese direct.

Mai exact, în cazul PSD, au fost aleși un număr de 15 consilieri județeni, dar Aladin Georgescu, ales președinte, a renunțat la mandat, iar supleantul de pe locul 16 va deveni consilier județean. În cazul PNL, Cristinel Pavel, cel care deschidea lista de consilieri, a renunțat la mandat pentru a deveni prefect, iar supleantul de pe locul 12 va deveni consilier județean. În cazul PMP, consilierul județean ales Eduard Koler a renunțat la mandat pentru cel de consilier local, iar supleantul de pe locul al treilea va deveni consilier județean. În cazul PRO ROMÂNIA, consilierii aleși de pe locurile 2 și 3, Alexandru Bălănescu și Alina Teiș, au renunțat la mandate, iar supleantul de pe locul al patrulea va deveni consilier județean.

Ședința a cost condusă de decanul de vârstă al consilierilor județeni aleși, Doru Dumitrescu, ajutat de cei mai tinei consilieri județeni, Simona Chirfot și Alin Nicolicea. Înalt Prea Sfințitul părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a binecuvântat distinsa adunare.

„Am depus astăzi jurământul de credință pentru un nou mandat, după ce, în data de 27 septembrie 2020, mehedințenii m-au reconfirmat în funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți! Un nou vot de încredere pentru mine înseamnă recunoașterea și aprecierea pentru munca depusă în ultimii patru ani, sigur, împreună cu consilierii județeni și colegii din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mehedinți! Am demarat investiții de anvergură și nu mă feresc să spun că sunt cele mai importante în ultimii 30 de ani, în infrastructura rutieră și de sănătate din județul Mehedinți. Vreau să cred că în urma jurământului depus astăzi, atât eu, cât și consilierii județeni, am încheiat și un parteneriat pentru județul Mehedinți pentru că dincolo de apartenența politică la un partid sau altul, trebuie să respectăm decizia mehedințenilor și să continuăm proiectele pe care le-am început! În ultimii patru ani, la nivel de comunicare, am deschis instituția Consiliului Județean mehedințenilor. Am ținut cont de solicitările mehedințenilor, am intervenit cu investiții acolo unde a fost nevoie și îmi doresc să avem și la nivelul Consiliului Județean, o colaborare foarte bună! Suntem pe drumul cel bun și prioritatea acestui mandat este dezvoltarea economică, în interesul locuitorilor județului Mehedinți! Le mulțumesc încă o dată mehedințenilor pentru votul din 27 septembrie, celor care au votat echipa PSD Mehedinți și celor care și-au dat votul pentru celelalte partide politice care au intrat în Consiliul Județean! Reprezentăm interesele tuturor locuitorilor, iar acest lucru trebuie să ne ghideze activitatea de aici înainte! Îi felicit pe consilierii județeni pentru noile mandate! Îi mulțumesc Preasfințitului Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, pentru prezența la ceremonia de învestire, pentru binecuvântare și pentru că păstrează în rugăciunile Preasfinției Sale gândul bun pentru locuitorii județului Mehedinți! Îi mulțumesc, totodată, doamnei subprefect, Doina Dobre, pentru învestirea mea și a consilierilor județeni! Să ne revedem cu sănătate!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în discursul de învestire.

Citit 2776 ori Ultima modificare Duminică, 01 Noiembrie 2020 11:10
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…