IRINA ZOICAN a devenit, oficial, primarul comunei Balta

Despre Irina Zoican este foarte greu să vorbești altfel decât la superlativ. Este una dintre cele mai populare interprete de muzică populară, specific minunatei zone de nord al Mehedințiului, originară din comuna care a dat țării cei mai mari artiști populari. Dar, dincolo de talentul acesta, cu care s-a născut, Irina Zoican este și un om deosebit, un profesionist și o femeie teribil de inteligentă și ambițioasă. Poate tocmai de aceea, începând de astăzi, va scrie istorie în comuna ei natală, ca și primar.

Chiar dacă o știam, ca orice mehedințean, datorită celebrității sale, de mult timp, pe Irina Zoican am cunoscut-o mai bine în momente oarecum dramatice pentru Mehedinți. Eram reporter și realizator TV la Tele 2 Drobeta, iar județul era agresat de amenințarea pestei porcine africane. Irina Zoican era directorul Direcției Sanitare Veterinare Mehedinți, adică omul care trebuia să gestioneze direct această criză cumplită. M-a impresionat prin modul direct în care vorbea, de sinceritatea și onestitatea ei ca director și de declarațiile corecte făcute în acele momente. Nu a ascuns absolut nimic, nu a fugit de presă și nu a ezitat să ia deciziile care erau necesare, indiferent de duritatea, amploarea sau interpretarea lor.

Mi-am zis că această minunată femeie merită tot respectul și am crezut mereu că steaua ei va străluci multă vreme de acum înainte. Și nu m-am înșelat, pentru că la alegerile locale a intrat în cursa pentru funcția de primar al comunei Balta cu o determinare rar întâlnită. A declarat la acea vreme că vrea să fie primarul comunei natale pentru a o scoate din marasmul a 20 de ani de guvernare locală haotică, dezastruoasă și ineficientă, distructivă chiar. Mi-a spus franc: „VREAU, ȘTIU și POT!”. A fost primul candidat despre care am fost sigur ca va ieși primar, că va cuceri comunitatea și chiar așa a fost. A luptat cu atât de multă energie pentru fiecare vot, încât nimic nu i-a stat în cale. Și mi-a mai spus ceva, într-un interviu: „Am fost curtată de mai multe partide, dar aici la PMP mă simt cel mai bine!”.

După aproape o lună de la Victoria superbă de la Balta, Irina Zoican a fost învestită oficial în funcția de primar și și-a început mandatul ce va fi, fără îndoială, unul de succes. I-au fost alături colegii din PMP Mehedinți, inclusiv deputatul Ion Cupă.

„Azi am depus jurământul pentru mandatul de PRIMAR al comunei Balta. Mulțumesc tuturor pentru încredere! Aceasta este echipa de lucru pentru cei 4 ani de mandat și sunt convinsă că proiectele propuse vor deveni realitate. Sunt ambițioasă, hotărâtă și energică. Mi-a fost alături astăzi dl. deputat Ion Cupa , primarul comunei Prunișor, Emil Vîlcu, secretarul general Stelescu Georgeta, secretarul executiv Cioană Dumitru, o parte din echipa PMP. Mândră de echipa mea!”, a scris Irina Zoican pe contul său de socializare.

„Am participat astăzi la învestirea în funcția de primar a comunei Balta a doamnei IRINA ZOICAN, un om excepțional și o colegă de partid pe care te poți baza întotdeauna. Sunt convins că oamenii din Balta își vor da seama repede că au făcut alegerea cea bună pentru localitatea lor. Îi doresc și de aici mult succes pentru a realiza toate proiectele bune pe care știu că le are pentru dezvoltarea comunității. Felicitări și mult succes, doamna primar IRINA ZOICAN!”, a scris, la rândul său, deputatul Ion Cupă, pe contul său de Facebook.

Personal, sunt convins că Irina Zoican va fi primarul pe care comunitatea din Balta îl așteaptă de ani de zile.

Succes doamna primar!

Citit 3082 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 23:29
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…