ALADIN GEORGESCU: „Votul uninominal acordă legitimitate mai mare”

„Salut decizia Guvernului de revenire la alegerea președinților de consilii județene prin vot direct! Este un act care ne onorează și ne responsabilizează mai mult ca până acum, în fața cetățenilor!”, spune președintele Consiliului Județean Mehedinți.

„Ordonanța de Urgență a Guvernului PSD-ALDE care modifică legislația, astfel încât președintele Consiliului Județean să fie ales din nou prin vot direct de comunitatea locală este un act de responsabilitate și normalitate pe care Executivul îl ia, la capătul unor analize riguroase făcute la nivelul comunităților locale și, în mod direct, cu cetățenii.

Sigur că revenirea la votul uninominal acordă legitimitate mai mare, ne onorează, dar ne și responsabilizează mai mult decât până acum, fiind direct răspunzători de îndeplinirea proiectelor și a obiectivelor cu care am venit în fața cetățenilor. Nu consider că ar fi avantajați președinții aflați în funcție decât dacă aceștia și-au îndeplinit promisiunile în fața electoratului, ceea ce nu poate fi considerată o nedreptate, ci, din contră, o normalitate.

Mulțumesc doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă pentru această măsură, domnului președinte executiv al PSD, Paul Stănescu, vicepremierului Daniel Suciu - ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, doamnei ministru al Justiției Ana Birchall, domnului președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și, nu în ultimul rând, domnului președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, Marian Oprișan, pentru susținerea acestui demers!”

Citit 1329 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…