Imprimă această pagină

Ca să fie clar pentru toți contestatarii și fanteziile lor! Vezi ce spune Cristian Diaconescu despre aleșii locali și alianțele lor (VIDEO SUS!). Alegerile locale, la fel ca și cele parlamentare s-au terminat de mult timp, oamenii și-au ales democratic reprezentanții, dar unii încă mai emit fantezii referitoare la modul în care PMP trebuia să facă alianțele din consiliile locale și județene. Dincolo de fantezia politică, alianțele dintre aleșii locali se fac nu în spirit politic, ci în spirit pragmatic, adică în interesul comunității locale și judecând strict pe structura matematică a configurației fiecărui legislativ local. Este și mesajul transmis foarte ferm de către noul președinte al PMP, Cristian Diaconescu, diplomat de carieră. „Participarea noastră în consiliile locale și județene are drept prioritate proiectele care ajută comunitatea. Aspectele politice le vom discuta, doar dacă va fi cazul!”, a declarat Cristian Diaconescu.

Ecoul alegerilor locale s-a stins, așa cum era și cazul, iar aleșii locali s-au apucat de treabă, indiferent de culoarea lor politică. Evident că aleșii locali au ajuns în consiliile locale și în consiliul județean, ca urmare a unui vot politic, pe liste de partide. Dar matematica alianțelor din aceste consilii reprezintă voința comunității, iar alianțele pentru formarea majorităților se fac nu politic, ci în spiritul necesitării de a ajuta comunitățile locale.

Aceasta este și optica noului președinte al Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, care a dar un mesaj ferm celor care încă se mai joacă de-a politicienii în rolul de aleși locali, cârcotașilor care gândesc doar în direcția politică și care consideră că alianțele pentru formarea majorităților în consiliile locale se fac politic. La finalul lucrărilor Congresului PMP de duminică, 7 martie 2021, Cristian Diaconescu a luat cuvântul, după ce colegii care l-au ales i-au spus că urmează să își asume rolul de lider al partidului.

„În mod evident, urmează să îmi asum!”, a răspuns Cristian Diaconescu, după care a pus punctul pe i: „Ceea ce ne asumăm este, în egală măsură, discutarea cu fiecare organizație locală în parte a situației politice locale și proiectele cetățenilor. Ne asumăm proiectele cetățenilor! Participarea noastră în consilii locale, consilii județene, la primării, în comunitățile în care colegii noștri au fost aleși, are drept prioritate proiectele care ajută aceste comunități și ajută cetățenii. Aspectele politice generale le vom discuta la un moment dat, DACĂ VA FI CAZUL! Deci există o ordine de priorități, din acest punct de vedere! Din punctul meu de vedere, nu mă impresionează exercițiile de manipulare pe Facebook, despre cât de rău este unul acolo, cât de rău este celălalt, pentru că se prezuma că ar fi trebuit să voteze într-un sens sau în altul. Am mare încredere în ceea ce privește semnalele, expertiza și opinia aleșilor locali. Din acest punct de vedere, încurajez colegii să propună proiecte”.

Citit 1360 ori Ultima modificare Marți, 09 Martie 2021 16:19
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…