UNPR TRĂIEȘTE

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) a reapărut pe scena politică mehedințeană, după ce hotărârea Conferinței Naționale Extraordinare din 20 iulie 2016, prin care s-a decis fuziunea prin absorbție dintre UNPR și PMP, a fost revocată. „UNPR există ca partid de sine stătător, înscris în Registrul partidelor politice din România”, a declarat președintele UNPR Mehedinți, avocatul Ionuț Ciolca.


În urma Conferinței Naționale Extraordinare a Uniunii Naționale pentru Progresul României – desfășurată în ziua de 01 noiembrie 2016, în condiții statutare, s-a hotărât cu votul unanim a celor 428 de delegați prezenți REVOCAREA HOTĂRÂRII CONFERINȚEI NAȚIONALE EXTRAODINARE din 20 iulie 2016, prin care s-a decis fuziunea prin absorbție a Uniunii Naționale pentru Progresul României de către Partidul Mișcarea Populară, astfel, în acest moment, Uniunea Națională pentru Progresul României există ca partid de sine stătător înscris în Registrul partidelor politice din România. Toți membrii Uniunii Naționale pentru Progresul României, indiferent de funcția deținută, înscriși pe listele electorale pentru alegerile parlamentare, ca urmare a înscrierii în Partidul Mișcarea Populară, sunt considerați plecați din partid.

În acest context, potrivit statutului, Biroul Politic Permanent Național a împuternicit noi președinți și a reconfirmat toți foștii președinții ai organizaților județene, care sunt încă membrii ai partidului, urmând ca aceștia să preia conducerea efectivă în teritoriu, urmând să preia, pe bază de proces-verbal, sediul, patrimoniul, contabilitatea și ștampila partidului.

Deputatul Valeriu Steriu, nu mai reprezintă conducerea UNPR – nemaifiind membru al partidului, acesta alegând să candideze ca și parlamentar pe listele PMP, în acest context pierzându-și, de drept, calitatea de membru UNPR.

„Atât Biroul Politic Permanent Național cât și Conducerile Organizațiilor Județene își exprimă convingerea că, în procesul de la Curtea de Apel București, Completul de judecată va ține cont de manifestarea lipsei de voință a Uniunii Naționale pentru Progresul României de concretizare a fuziunii cu Partidul Mișcarea Populară, consfințită de Hotărârea expresă a forului suprem de conducere al partidului, Conferința Națională Extraordinară. În concluzie, transmitem tuturor membrilor progresiști că fuziunea cu Partidul Mișcarea Populară este compromisă definitiv, după Hotărârea Conferinței Naționale Extraordinare, lucru confirmat prin destructurarea majorității organizațiilor teritoriale ale PMP și ridicăm un apel pentru reunirea întregilor structuri ale Uniunii Naționale pentru Progresul României”, a mai declarat președintele UNPR Mehedinți, Ionuț Ciolca.

Citit 844 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2016 09:44
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…