ION CUPĂ: „Eșecul actualului Parlament. Joaca de-a moțiunea și instaurarea haosului politic”

Vicepreședintele regional al Partidului Mișcarea Populară, Ion Cupă, face o radiografie a situației de criză de pe scena politică românească. Politician cu experiența negocierilor politice, din perioada celor două mandate de deputat, Cupă consideră că partidele care anul trecut blocau intrarea PMP în Parlament sunt ele însele acum într-un blocaj total.

„După alegerile parlamentare de anul trecut, actualele partide din arcul guvernamental, rupt recent de către USR – PLUS, se înghesuiau să nu dea nicio șansă PMP de a intra în Parlament. S-au temut de noi, dar nu și-au dat seama că doar noi am fi putut asigura echilibrul guvernării!”, notează vicepreședintele PMP, pe contul său de socializare.

„Astăzi, PMP constată iresponsabilitatea manifestată de partidele parlamentare. S-au jucat de-a coaliția, iar acum se joacă de-a moțiunea de cenzură. Această coaliție șubredă a fost creată doar din rațiunea de a împiedica PSD să ajungă la putere, dar nimeni nu a calculat incapacitatea ei de a funcționa. Rezultatul e cumplit: au declanșat o criză politică, întreținută de președintele Iohannis. Dar avântul USR de a dărâma Guvernul Cîțu nu se potrivește cu intențiile celui mai mare partid din opoziție. Alianța de conjunctură cu AUR denotă disperarea USR de a-l îndepărtat pe premierul Cîțu. PMP pleacă de la o premisă extrem de simplă, în rezolvarea ecuației acestei crize politice: Actuala configurație a Parlamentului este una total nepotrivită pentru funcționarea unui Guvern viabil. Nepotrivirea de caracter dintre USR și PNL nu poate duce decât la perpetuarea unei crize politice”, mai susține Ion Cupă.

De asemenea, politicianul PMP consideră că doar alegerile anticipate ar putea aduce liniștea pe scena politică românească: „Și, mare atenție! Nicio formulă consistentă de creare a unei majorități parlamentare nu poate ignora PSD, cel mai mare partid parlamentar. Deci, poate nu este tocmai nepotrivit ca, în primăvară să se organizeze alegeri anticipate. Odată cu reintrarea PMP în Parlament, s-ar putea aduce un echilibru în ecuația guvernamentală”.

Vicepreședintele PMP mai spune că acum se dovedește cât de utilă ar fi fost prezența PMP în Parlament: „Încă o dată se dovedește că toți aceia care ne-au blocat intrarea în Parlament, sunt acum, la rândul lor, într-un blocaj generat de incapacitatea de a face o politică echilibrată, în interesul României”.

Citit 1037 ori Ultima modificare Luni, 06 Septembrie 2021 21:17
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…