Cristian Diaconescu a abordat, la conferința de presă de la sediul PMP Mehedinți, și câteva probleme delicate referitoare la cel mai important angajament european al țării noastre, Planul Național de Redresare și Reziliență: „Nu este un program pe proiecte, este un program pe mecanisme care asigură dezvoltarea și reziliența României în perioada următoare. Nu se finanțează ceea ce s-a furat sau ceea ce s-a greșit în România ultimilor 30 de ani, ci proiecte de viitor care se articulează cu proiectul de la nivel european”. Vezi declarațiile în materialul VIDEO!

„Proiectul PNRR este unul extrem de complicat pentru cei care gestionează actul de guvernare, dar în egală măsură o oportunitate formidabilă pentru România următorilor ani. Sunt stângăcii inexplicabile în opinia mea în ceea ce privește alcătuirea și negocierea acestui program. Nu este un program pe proiecte, este un program pe mecanisme care asigură dezvoltarea și reziliența României în perioada următoare. Nu se finanțează ceea ce s-a furat sau ceea ce s-a greșit în România ultimilor 30 de ani, ci proiecte de viitor care se articulează cu proiectul de la nivel european. În continuare există rezerve tehnice. Primele state care și-au trecut PNRR-ul prin mecanismele europene, Italia sau Portugalia, primesc banii din luna iunie. În ceea ce privește România, în condiții optimiste, primele 3 miliarde ar putea veni din luna octombrie. Planul se va aproba în principiu, dar ne interesează ca finanțările să vină la timpul potrivit. Situația este foarte complicată, sunt subiecte neclare, este nevoie de profesionalism în anii viitori și de voință politică. Ar fi foarte bine ca guvernanții să își asume a nu face politică pe aceste programe, în caz contrar se vor pierde resurse importante. După cum s-au început demersurile, mă îndoiesc că va fi posibil! Într-o primă variantă am aglomerat programe de 42 de miliarde ca să mai taie ei. Așa ceva eu nu am mai auzit la vreo masă de negociere din lumea largă. Orizontul de așteptare propus de partea română este interesant, cum ar fi de exemplu aspectul managementului întreprinderilor de stat, reforma sistemului judiciar, aspecte care țin de reforma sistemului de pensii, digitalizarea în sistemul administrativ. Partea română, însă, nu a oferit detalii dincolo de principii generale. Ne aflăm într-o situație critică și cineva aflat la guvernare ar trebui să se trezească”, a precizat Cristian Diaconescu, referitor la eforturile României de a trece PNRR de Comisia Europeană.

VEZI TOATE DECLARAȚIILE LUI CRISTIAN DIACONESCU ÎN MATERIALUL VIDEO AFLAT DEASUPRA TEXTULUI!

Citit 1003 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iunie 2021 15:37
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…