IDS SIGLA PRINT

Încălzirea municipiului, între 2016 și 2020, a costat circa 20 de milioane de euro

Primarul Marius Screciu, dezvăluiri în emisiunea „OBIECTIV”, la „Informația de Severin”

La capătul primului său mandat de primar, Marius Screciu a vorbit despre un bilanțul unor ani dificili! Bilanțul a fost dezbătut în emisiunea OBIECTIV, realizată în studioul „Informația de Severin”. Cea mai grea și costisitoare problemă a municipiului a fost termoficarea. Municipalitatea a cheltuit peste 87 de milioane de lei pentru a da căldură severinenilor (aproape 20 de milioane de euro)!

„Am început mandatul cu lipsa agentului termic și cu un protest de stradă, în noiembrie 2016, termin cu această pandemie. Un mandat cu probleme care nu mi se datorează. Am reușit să rezolv problema agentului termic. În cei patru ani am reușit să dăm căldură orașului, dar cu costuri imense. Am cheltuit peste 87 de milioane de lei de la buget, bani cu care am plătit subvenție pentru populație și celelalte cheluieli. Cu acești bani aș fi făcut enorm de multe lucruri, dar nu puteam lăsa oamenii în frig. Nici nu am putut căuta alte surse de furnizare a agentului termic, pentru că am avut un proces cu ALFA GROUND SOLUTIONS, o firmă care a eșuat în demersul de a-și termina investiția. Am câștigat procesul, dar din păcate nu avem ce să le luăm, pentru că ei nu au avut nicio bonitate, încă de la început”, a declarat Marius Screciu la emisiunea OBIECTIV, difuzată LIVE de „Informația de Severin”.

„Nu se poate face totul într-un singur mandat”

„Am avut mult de lucru, a trebuit să o iau de la zero în cartierele mărginașe. Au fost zone în care, din păcate nu existau gaze, canalizare, curent. Am venit cu reabilitări și utilități în Cartierul Tinerilor, Banovița, Schela. Am asfaltat și modernizat în Dudașul Schelei, Schela de Sus, am modernizat zone în care nu se făcuse nimic de 50 de ani. Am avut un alt cartier pe care l-am scos la lumină, Cartierul Tinerilor, acolo era noroiul până la gleznă, mai ales când ploua. Poate nu am mulțumit pe toată lumea, eu personal sunt convins că puteam face mai mult. Nu se putea face totul într-un singur mandat. Lucrurile mari, obiectivele mari, se întind pe mai multe mandate. Am dat o atenție deosebită zonelor de locuit din oraș, acolo unde nu existau parcări. Nu am făcut doar parcări, am amenajat complex acele zone, am regenerat zonele urbane respective, cu gazon, alei, trotuare, parcuri”, a mai precizat Marius Screciu.

„Nu am găsit nimic în visteria Primăriei, când am venit!”

„Folosim la întreaga capacitate și fondurile europene. Vorbim de tot ce înseamnă fonduri europene și am semnat contracte de peste 40 de milioane de euro. O parte din aceste investiții, cele cu fonduri europene, au o perioadă de maturitate, nu se pot face peste noapte. Eu nu am găsit nimic în visteria Primăriei, am găsit datorii. Nu am nimic împotriva împrumuturilor, ele pot ajuta la dezvoltarea unei urbe. Sunt diferite surse de finanțare care trebuie folosite la maximum. Eu am avut fonduri europene, al avut programe guvernamentale (PNDL 1 și PNDL 2), dar și bani de la bugetul local. Repet, în cei patru ani am cheltuit 87 de milioane de lei pe termoficare, faceți un calcul și vedeți ce se putea face cu acești bani, câte investiții!”, spune Screciu.

„Pentru a prelua porturile turistic și comercial este nevoie de voință politică”

„Despre porturile din Severin, ne-am chinuit să facem toate demersurile pentru preluarea Portului turistic și a celui comercial. Toate porturile de pe Dunăre se afă în subordinea unei agenții din Giurgiu, care nu a atras niciun proiect de finanțare. Noi ne-am arătat disponibilitatea de a prelua porturile și de a investi, dar din păcate nu am finalizat. Eu sper că în anii următori, indiferent cine va veni la guvernare, să găsim voința politică prin care să preluăm porturile. Sunt bani pe POIM, programul de infrastructură mare, sunt bani pentru porturi, pentru dezvoltarea infrastructurii portuare”, a precizat Marius Screciu.

„Timp de 4 ani, nimeni din Consiliul Local nu m-a atacat”

„Timp de 4 ani de zile nu am fost atacat de nimeni din partidele componente ale Consiliului Local. Nu au avut nicio critică la adresa mea, chiar dacă acum încep să mă critice, ceea ce mă face să cred că e vorba doar de campanie electorală. Acum, cu trei luni înainte de campanie nu mai ești credibil! Liberalii au fost în echipă cu noi, eu am lucrat bine cu ei, am lucrat bine cu Daniel Cîrjan, dar nimeni nu i-a oprit să vină cu soluții, proiecte și idei. Paradoxal, la Primărie, de termoficare s-a ocupat Daniel Cîrjan. Cine i-a oprit să vină cu proiecte. A venit acum cu un proiect deputatul Virgil Popescu, iar eu sunt deschis, dacă e bun îl putem aplica”, spune Screciu.

„Vreau să le mulțumesc severinenilor pentru modul în care au înțeles să respecte toate cerințele de protecție și prevenire a îmbolnăvirilor, în această pandemie. Îmi place să cred că eu cu echipa mea am ajutat și am contribuit la prevenirea infectărilor. Am făcut toate aceste lucruri pe banii municipalității, dar cred că ni se vor returna. Ne-am descurcat bine, atât noi cât și populația și îmi place să cred că numărul mic de cazuri de la nivelul municipiului se datorează și implicării noastre”, a încheiat Marius Screciu.

Citit 1122 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iulie 2020 13:58
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…