IDS SIGLA PRINT

Poluare pe Cerna! Tone de resturi menajere, în apă!

Din cauza ploilor abundente, debitul râului Cerna a crescut, iar apele umflate au adus la Orșova din amonte, de pe maluri, tone de resturi menajere.

”Este regretabil ce se întâmplă. După fiecare ploaie, aceste evenimente se repetă din cauza riveranilor. Am discutat cu colegul meu de la S.G.A Caraș-Severin, instituție în raza de competență în care se află această porțiune, și vom interveni. Însă, soluția nu este să intervenim noi de fiecare dată, pentru că noi nu suntem firmă de salubrizare. Soluția ar trebui ca oamenii să înțeleagă și să fie civilizați.”, declară directorul S.G.A. Mehedinți, Cosmina Neamțu.

„Chiar dacă acest sector de râu nu este în raza de competență a Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, am solicitat conducerii SGA să vină în zonă și să aducă o formație, care să ajute la curățarea zonei de aceste gunoaie. Am luat legătura și cu domnul prefect al județului Caraș Severin, care a dispus ca SGA Caraș Severin să trimită două formații. Din păcate, ori de câte ori plouă abundent, se întâmplă acest fenomen, apele râului antrenează din amonte toate gunoaiele aruncate de concetățenii noștri mai puțin civilizați”, declară prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel.

Descoperit la fața locului, cel care arunca mizeri în apă, nu recunoaște chiar dacă a fost văzut de organele competente. Conform legii, riscă sancțiuni drastice.

Ne confruntăm cu această situație de fiecare dată când sunt ploi abundente. Apele Române vor interveni prompt, să degajăm zona. Populația aruncă multe PET-uri. Persoanele fizice și juridice vor fi sancționate, dacă vor fi prinse în flagrant.”, declară Cătălin Tutilescu, comisar-șef Garda de Mediu Mehedinți.

Citit 1499 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 02:09
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…