IDS SIGLA PRINT

Nu primarul vă dă măști gratis, ci Guvernul!

ATENȚIE! NU INTRAȚI ÎN CAPCANA ELECTORALĂ A PRIMARILOR, ATUNCI CÂND VĂ DAU GRATIS MĂȘTI DE PROTECȚIE


NU VĂ LĂSAȚI PĂCĂLIȚI! Nu primarul vă dă măști gratis, ci Guvernul! PRIMARUL DOAR LE ÎMPARTE! Potrivit legii, persoanele defavorizate vor primi în perioada următoare măști de protecție gratuit. În cea mai mare parte, beneficiarii se vor regăsi printre cei înscriși la ajutorul social sau printre cei cu pensia minimă garantată de 704 lei. Evident că primarii comunelor vor da năvală să exploateze electoral acest soi de pomană, mai ales că nu îi costă nimic acel pachet de 50 de măști cuvenit fiecărei persoane ce se încadrează în prevederile legii. Nu îi lăsați să vă manipuleze!

Pentru că ne aflăm în pragul unei campanii electorale pentru alegerile locale, programate, cel mai probabil, la finele lunii septembrie, în perioada următoare, persoanele defavorizate se vor trezi la poartă cu primarul din comună sau cu membri ai echipei acestuia, care le va spune că, în marea dumnealor mărinimie, le oferă gratis un pachet cu 50 de măști de potecție, obligatorii în actuala situație a stării de alertă în toate spațiile publice închise, mijloace de transport în comun sau locuri aglomerate.

Cum în rândul beneficiarilor legali de măști de protecție gratuite se încadrează și persoanele de la ajutorul social sau cele care trăiesc din acea pensie minmă garantată de 704 lei, iar experiența campaniilor electorale precedente arată că tocmai aceste persoane sunt manipulate pentru voturi, oamenii vor crede, cu siguranță, că primarul este atent și grijuliu cu nevoiele lor, plini de compasiune la durerea și disperarea unora dintre ei. Pentru multe dintre persoanele defavorizate, a cumpăra 50 de măști de protecție înseamnă o cheltuială în plus, care i-ar priva de alimente sau servicii uzuale și indispensabile, așa că bieții oameni vor vedea în aducătorul pachetului de măști, un salvator si un edil atent și mărinimos. Doar că nu este, nici pe departe, așa!

Mare atenție, oameni buni! Oricât de dependenți ați fi de lista pe care primarul comunei vă trece pentru a vă primi ajutorul social sau oricât de dependenți ați fi, ca pensionari cu pensie minimă, de vorbele dulci ale aleșilor dumneavoastră locali, nu intrați în capcana lor și nu le luați gesturile drept dovezi de generozitate. Măștile de protecție gratuite sunt oferite de Guvernul României, în baza unei Ordonanțe de Urgență, iar primarii dumneavoastră, aparent generoși, sunt doar cei care au obligația legală de a distribui măștile acordate de Guvern.

Baza legală a măștilor gratuite și categoriile de beneficiari

Pe data de 21 mai 2020 a fost adoptată Ordonanța de Urgență a Guvernului României, nr. 78/2020, privind acordarea de către Ministerul Sănătății prin direcțiile de de sănătate publică județene și a municipiului București, autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale.

Prin această ordonanță de urgență se aprobă punerea la dispoziția autorităților publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale, definite ca fiind:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;

d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit articolului 4, alineatul (1), se acordă un număr de 50 de măști de protecție, pentru fiecare persoană prevăzută în categoriile de mai sus, aferente unei perioade de 2 luni.

Autoritățile publice locale sunt doar instrumentul aplicării legii

Beneficiarii acestor tipuri de ajutoare, așa cum spuneam persoane mai ușor de folosit în campaniile elctorale, trebuie să știe, așadar, că pachetul de măști de protecție gratuite vine de la Guvern, au dreptul legal să intre în posesia lui, iar primarul nu le face nicio favoare și niciun serviciu și, evident, oamenii nu au nicio datorie de tip electoral la acesta.

Citit 1088 ori
Etichetat cu
Mai multe din această categorie: Șase cai frumoși, săltați de autorități »
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…