IDS SIGLA PRINT

Mandatul lui Ion Țicu de la Pătulele, sub semnul întrebării!

Deși a câștigat un nou mandat de primar la Pătulele, Ion Țicu riscă invalidarea mandatului.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a transmis judecătoriilor și tribunalelor din țară lista tuturor candidaților la alegerilor locale din 27 septembrie care au găsiți definitiv, prin decizii ale instanțelor, în incompatibilitate sau conflict de interese, ceea ce înseamnă că, dacă au fost realeși în funcții, mandatele lor nu pot fi validate. Potrivit unor surse din cadrul ANI, este vorba despre 103 candidați la funcțiile de primar, viceprimar sau consilier din întreaga țară.

ANI atrage atenția că, potrivit legii în vigoare, persoanele care au primit decizii definitive de incompatibilitate sau conflict de interese nu mai pot ocupa o funcție electivă vreme de trei ani.

Într-o astfel de situație se regăsește și primarul mehedințean al comunei Pătulele, Ion Țicu, cel care a fost găsit în conflict de interese administrativ. Țicu are, conform deciziei ANI, interdicție de a mai ocupa o funcție publică, 3 ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020. Așadar, conform prevederilor legale, mandatul lui Țicu ar trebuie sa fie invalidat de drept, chiar dacă a fost reales, de comunitate, în funcția de primar.

Citit 2573 ori Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2020 14:53
Adriana Draghici

"Ziarul nu este numai o ştire, telegramă, articol de fond, reportaj, numai politică şi informaţie... Ziarul e o stare sufletească." - Tudor Arghezi

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…