IDS SIGLA PRINT

Regina iei de Ponoarele candidează pentru funcția de primar, din partea PMP

Oana Nicoleta Pîrvan: „Faceți o mișcare înțeleaptă! Votați un om din rândul dumneavoastră!”

Pentru ponoreni, Oana Pîrvan a devenit, în ultimii ani, un adevărat brand. O artistă desăvârșită din ale cărei mâni de aur ies adevărate minuni ale artei populare. Ia de Ponoarele, această nestemată a culturii și tradiției românești este ținută vie de ambiția și priceperea acestei doamne care a intuit în meșteșugul popular nu numai o artă, ci și o afacere de viitor. Oana Pîrvan nu se pricepe, însă, doar la cusutul iei, ci și la administrație locală și își dorește să facă ceva pentru ponorenii ei, din poziția de primar al frumoasei comune turistice.

După ce a activat timp de patru ani ca și consilier local din partea PNL, din păcate acest partid a dezamăgit-o profund și i-a dezvăluit o altă față a politicii, aceea întunecată și obscură. Dar s-a decis să nu se dea bătută și să urce pe scara administrativă, pentru a-și ajuta ponorenii. Candidează, cu șanse mari, la funcția de primar al comunei Ponoarele, din partea PMP.

Reporter: Oamenii vă cunosc ca pe un artist popular. Dar dragostea pentru comuna natală v-a împins către administrație locală. Ce proiecte are Oana Pîrvan pentru Ponoarele?

Oana Pîrvan: Comuna noastră frumoasă are în continuare nevoie de modernizarea infrastructurii, tocmai de aceea voi continua cele trei proiecte aflate în derulare: Extinderea rețelei de alimentare cu apa în cele 15 sate ale comunei Ponoarele, în lungime de 54,25 km; Modernizare DC 57A - Pădurea de Liliac - Școala Brânzeni; Modernizarea, dotarea și reabilitarea căminului cultural Gheorghești. Dar am în vedere și întocmirea următoarelor proiecte: Modernizarea drumurilor comunale DC 41 – Dosul Băii , DC 56A Gărdăneasa – Brânzeni, DC 37C Valea Ursului - Proitești , DC 56B-Răiculești, DC 56A – Ceptureni. De asemenea, modernizarea drumurilor sătești este o altă prioritate și aici am în vedere DS Gheorgheasca, DS Cracu Muntelui , DS Brânzeni , DS Proitești, DS Delureni. Drumul de exploatație agricolă Șipotu – Baraiacu este o altă prioritate și, dacă exista posibilitatea obținerii de fonduri, voi face tot posibilul să modernizez toate ulițele sătești, a drumurilor vecinale și de exploatație. Mai mult, voi pleda pentru cadastrarea gratuită a terenurilor extravilane din Ponoarele.

Reporter: Ați creat în utimii ani locuri de muncă. O veți face și ca primar?

Oana Pîrvan: Cu siguranță! Crearea de locuri de muncă în comuna Ponoarele și readucerea tinerilor acasă este obiectivul principal pentru mandatul meu de primar. Voi milita pentru păstrarea și consolidarea parteneriatului cu firma care va face prospecțiuni pe teritoriul comunei noastre în punctul numit Valea Turcului, în vederea trecerii la exploatarea minereului de cupru, argint, aur și pirită. O altă acțiune va însemna înființarea unui atelier de prelucrări metalice și de tâmplărie, dar și construirea unui depozit frigorific de legume și fructe cu sprijinul operatorilor economici de profil, interesați să investească în comuna Ponoarele.

Reporter: Totuși, Ponoarele este, prin excelență, o destinație turistică și are nevoie de o atenție deosebită în acestă direcție!

Oana Pîrvan: Evident, turismul este blazonul acestei comune, dar mai este nevoie să lucrăm la dezvoltarea acestui segment ce ar putea aduce fonduri importante comunității. Îmi propun să continuăm cele trei manifestări: Sărbătoarea Liliacului, Festivalul Concurs Național de Folclor „Ponoare, Ponoare” si parteneriatul cu concursul MTB Race. Dar nu ne putem opri doar la atât! Îmi propun crearea de evenimente care să pună în valoare potențialul natural și antropic al comunei Ponoarele, pentru atragerea turiștilor pe tot parcursul anului . Având în vedere numărul mare de turiști care vizitează comuna Ponoarele voi obține fonduri pentru construirea unui ștrand pe terenul fostei brutării. Dar turismul are și alte metode de exploatare eficientă. De exemplu, am un proiect pentru organizarea unei piețe în centrul comunei (lângă Podul Natural), în fiecare sâmbătă și duminică, unde locuitorii comunei să își poată valorifica produsele din gospodării, astfel încât turiștii din comuna noastră pot pleca cu produse bio, produse meșteșugărești, scoarțe, ii, dar și unelte și vase tradiționale. Vizitarea Bisericii de către localnici și turiști în fiecare zi a anului este tot o idee de deschidere către potențialul nostru turistic impresionant. Trasele turistice trebuie marcate. Trebuie să readucem la viață Grupul folcloric „Liliac de la Ponoare”, așa cum avem nevoie și de crearea unui taraf popular.

Reporter: Aveți și proiecte care vizează mediul, sănătatea?

Oana Pîrvan: Da, în primul rând trebuie să procedăm urgent la curățarea Pădurii de Liliac de tot arboretul care a invadat frumusețea rezervației. Tot la capitolul mediu și sănătate, avem nevoie de vidanjarea tuturor foselor septice de pe raza comunei, venind în ajutorul cetățenilor, cu tractorul cu vidanjă aflat în dotarea Primăriei și având în vedere imposibilitatea de a realiza canalizarea pe toată raza comunei, dat fiind relieful muntos și așezarea risipită a gospodăriilor. Sprijinirea dispensarului din comună în vederea desfășurarii activităților medicale la nivel European pentru cetățeni.

Reporter: Să vorbim puțin și despre educație!

Oana Pîrvan: Am în vedere încurajarea, prin burse, a elevilor cu merite deosebite, transportul în condiții de siguranță a fiecărui școlar și preșcolar, accesul zilnic la biblioteca comunală, organizarea de concursuri și jocuri în vederea îmbogățirii orizontului, relansarea școlilor de meserii și lucru manual.

Reporter: Totuși, pentru tine ia rămâne revelația supremă. Ne spui ceva și despre proiectul intitulat IA PMP?

Oana Pîrvan: Da, este, să știți, o provocare! A fost o mare provocare pentru mine! Am fost provocată să creez ii cu culorile PMP, dar cu modele personalizate pentru fiecare persoană, după chip și asemănare. Este un proiect de viitor care va de lucru pentru femeile din comuna noastră, deci va crea și mai multe locuri de muncă. Cândva aveam 40 de locuri de muncă la atelierul meu. Și trebuie să le cream din nou. Simt că echipa PMP are aceeași gândire, aceleași dorințe de a păstra strâns legătura cu glia, iar pentru mine asta este o compatibilitate de gândire și de crezământ. Eu cred în valorile acestui popor, în cultura și tradițiile noastre populare, la fel ca și Partidul Mișcarea Populară.

Citit 1028 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2020 15:42
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…