IDS SIGLA PRINT

Interviu cu Sorin Claudiu Bogdan, candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Godeanu

„Putem schimba destinul acestei comune și o putem transforma într-o zonă dezvoltată și atractivă!”

Este foarte tânăr și nou venit în politică și are alături o echipă la fel de tânără. La cei 29 de ani ai săi, SORIN CLAUDIU BOGDAN își dorește să schimbe destinul unei comune mici din zona montană a Mehedințiului, ce parcă a fost uitată de lume și de civilizație, comuna GODEANU. O comună fără drumuri asfaltate și fără alimentare cu apă, o comună fără speranță!

Reporter: Este impresionant faptul că un tânăr de doar 29 de ani își dorește să devină primar, pentru a scoate din uitare și nepăsare o comună aproape uitată de lume. De ce vă doriți acestă funcție și de ce ați ales echipa PMP?

Claudiu Bogdan: Când un tânăr ca mine își dorește să rămână acasă pentru a da viață comunității sale, niciun efort nu este prea mare. Îmi pare rău de felul în care a ajuns acestă comună frumoasă, cu mare potențial turistic. M-am săturat de nepăsare și indolență și vreau să fac ceva pentru comunitatea mea. Am venit în echipa PMP pentru că aici m-am regăsit cu adevărat, este un partid cu viziune, cu oameni noi în politică și cu tineri ambițioși ca mine. Împreună dorim să schimbăm ceva în această țară.

Reporter: Înțeleg că într-o comună precum Godeanu, trebuie să o iei cu adevărat de la capăt, de la zero și să construiești lucruri care în alte părți ale țării sunt deja obișnuite. De unde trebuie început?

Claudiu Bogdan: Godeanu este o comună ce parcă a încremenit în timp. Uneori ai impresia că te întorci în timp, pășind pe ulițele satelor. Nu există alimentare cu apă și nici canalizare, iar proiecte europene au fost atrase extrem de puține. Drumurile sunt neasfaltate, iar în unele zone impracticabile, dar asta pare să nu fi impresionat administrațiile locale de până acum. Nu avem serviciu de salubrizare, nimeni nu colectează deșeurile în această comună.

Reporter: Totuși, vorbim de o comună așezată într-o zonă cu un uriaș potențial turistic, cu oameni gospodari, crescători de animale și cu peisaje mirifice? De ce are nevoie comuna Godeanu pentru a ieși din negura vremii?

Claudiu Bogdan: Deși avem un potențial turistic, aici nu s-a construit nicio pensiune, nu vine nimeni în vizită și nici nu e de mirare! Fără utilități absolut banale, precum apa, canalizarea sau drumurile, ce speranță să mai avem? Avem, este adevărat, un mare potențial turistic, dar nu se gândește nimeni la exploatarea lui. Tinerii au plecat din sat, de sărăcie, în căutarea unui trai mai bun. Este o zonă prielnică creșterii animalelor, dar nu avem asigurate puncte de colectare a laptelui. Nimeni nu s-a gândit să încurajeze pomicultura și viticultura, prielnice aceste zone. Cred că de aici ar trebui să începem și nu este greu de construit, e nevoie doar de viziune și onestitate, de dorința de a face ceva pentru comunitate. Iar noi, echipa PMP, exact asta ne dorim!

Reporter: De ce credeți că nu s-a făcut nimic în acestă comună?

Claudiu Bogdan: Nu știu, probabil că nu a existat voință și determinare. De 30 de ani, aici nu s-a făcut absolut nimic, iar această stare de fapt trebuie să înceteze. Putem schimba destinul acestei comune și o putem transforma într-o zonă dezvoltată și atractivă pentru turiști.

Citit 553 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2020 19:52
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…