IDS SIGLA PRINT

BREXIT fără Acord?

Negocierile pentru obținerea unui Acord între UE și Regatul Unit sunt în impas. De trei luni, după toate rundele de negociere s-a anunțat ”lipsă progres” ceea ce prefigurează o încheiere a perioadei de tranziție de la 31.12.2020 FĂRĂ Acord.

„Pe fond, divergențele pleacă de la faptul că britanicii doresc unele derogări de la criteriile pieței unice, în timp ce negociatorii UE vor ca insularii să accepte lucruri pe care nu le-au acceptat când erau parte a Uniunii. În aceste condiții am propus o abordare care să evite lipsa unui acord, dând și soluția de deblocare. Lipsa unui Acord cu Regatul Unit va determina Statele Membre să realizeze acorduri bilaterale, ceea ce va fi în detrimentul acțiunii unitare a Uniunii Europene. Dacă va fi un BREXIT fără acord, va fi o înfrângere egală pentru diplomația ambelor părți, dar și un semn consistent al incompetenței diplomației europene”, a declarant europarlamentarul Traian Băsescu în plen, pe 17 iunie 2020.

Citit 223 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 08:45
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…