IDS SIGLA PRINT

PRO ROMÂNIA Mehedinți, scos la mezat

În timp ce Victor Ponta își rupe cămașa de pe el, pe la Capitală, pozând în liderul stângii reformatoare europene, prin filialele județene ale propriului său partid se aglomerează oportuniștii și fripturiștii. Cu siguranță că vajnicul Ponta nu are habar ce oameni a adunat în partid la Mehedinți, de exemplu. De la un șef de filială condamnat cu suspendare și până la cățelușii care își negociază funcții în administrația locală, PRO ROMÂNIA seamănă, la Severin, din ce în ce mai mult, cu o menajerie. Locotenenții lui Duicu au vrut recent să dezerteze cu tot cu echipa de campanie și să fugă la PMP. Și-au negociat chiar și funcția de primar.

Dezvăluiri șocante despre oportunismul celor ce lucrează la Mehedinți pentru partidul lui Victor Ponta au fost făcute, în exclusivitate, de către un important lider local al Partidului Mișcarea Populară. Potrivit secretarului general al PMP Drobeta Turnu Severin, Eduard Koler, locotenenții lui Adrian Duicu, cei cărora combinatorul politic le-a dat pe mână propria televiziune locală, s-au înfățișat la negocieri cu PMP Mehedinți, pentru a se muta cu arme și bagaje la acest partid. Mai mult decât atât, sâmbătă, 13 iunie 2020, între Georgiana Coca, strategul lui Duicu de la PRO ROMÂNIA, și Constantin Gherghe - candidatul acestui partid pentru funcția de primar al Severinului, a avut loc un scandal îngrozitor, în timpul căruia cei doi și-au aruncat vorbe grele, injurii și s-au porcăit ca la ușa cortului. În timpul tărăboiului, Gherghe ar fi dat cu telefonul de un perete și l-a făcut zob. Gherghe a fost făcut, printre altele „cadavru politic”, iar acesta ar fi ripostat cu apelativul, “nemernica” după ce în alte împrejurări ar fi gratulat-o pe Geo cu alintul, “panaramă”. „Toate aceste strigături s-au consumat chiar de față cu marele strateg al filialei, Adrian Duicu, rămas înmărmurit, el fiind încă sub stare de șoc și după momentul în care a fost chemat de urgență la sediu de Coca, crezând ca a venit din nou DNA-ul!”, povestește Edi Koler.

După ce Coca a părăsit sediul partidului, Gherghe ar fi avut o cădere nervoasă și ar fi izbucnit în lacrimi în fața lui Duicu, simțindu-se umilit de către Coca. „Din acest șoc, nu și-a revenit nici în seara aceleiași zile, când, aflat în stare de ebrietate, îl suna cu FaceTime pe Duicu de la vila sa din Baia de Aramă, și se autointitula “milog” și “nemernic” susținând că în ziua aceea “viața i-a dat o lecție” și jurând ca o va distruge pe Coca”, povestește, de asemenea, Eduard Koler.

Dezertare cu premeditare

Sursele noastre mai amintesc și faptul că înainte de acest tărăboi îngrozitor, liderii echipei de campanie a PRO ROMÂNIA Mehedinți, Georgiana Coca, și preotul raspopit, Ciprian Mocanu, au încercat o negociere dură cu PMP Mehedinți. Mai exact, Georgiana Coca, prezentatoarea știrilor de la Tele 2 Drobeta, ar fi promis PMP-ului că trece cu tot cu echipa de campanie în tabăra PMP, în schimbul poziției de candidat PMP la Primărie, iar Ciprian Mocanu, a încercat negocierea candidaturii la funcția de Președinte al Consilului Județean.

De asemenea, la capătul aceleiași zile în care s-a porcăit cu Constantin Gherghe atât de rău, undeva târziu în noapte, Georgiana Coca s-a prezentat la negocieri cu secretarul general al PMP Severin, Eduard Koler, unde a jucat extrem de dur și a fost dispusă să vândă tot din PRO ROMÂNIA, contra promisiunii că PMP Mehedinți o va nominaliza ca și candidat la funcția de primar al muncipiului Drobeta Turnu Severin.

„Mi-au promis că vin cu toții în echipa PMP, că s-au săturat de relicvele politicii mehedințene, de cadavre politice precum Gherghe și că, mai ales, vor să i-o tragă lui Duicu, de care s-ar fi săturat ca de mere acre. Mi-au povestit că Gherghe e terminat și că le e scârbă de el, că s-au săturat de Duicu, de Drăghiea și de Bălănescu și că vor să lucreze într-o echipă de viitor precum cea a PMP. Eu am apreciat faptul că oameni tineri ca ei vor să vină alături de noi în acest proiect politic, noi fiind apropiați și având de mult timp astfel de discuții. Georgiana Coca a cerut franc, încă de la început, să fie desemnată candidat pentru funcția de primar al Severinului și că își dorește această funcție. Apoi a venit însoțită și de un domn fost preot, Ciprian Mocanu, care a fost și mai perseverent, spunând că și el s-a săturat de Gherghe, de Duicu, de Drăghiea și de alți Tutankamoni de genul acesta și că vrea funcția de președinte al Consiliului Județean, funcție pe care el era sigur că o va câștiga. Eu, sincer, chiar am crezut în ei și chiar am crezut că vor veni alături de noi”, ne-a povestit, în exclusivitate, Eduard Koler.

Contactat telefonic, Ciprian Mocanu a declarat: „Nu am negociat, a fost o propunere pe care mi-a făcut-o domnul Edi, a fost propunerea dumnealui și a fost refuzată de noi. Nu am cerut funcția de candidat la Consiliul Județean. Nu am cerut și nu mă interesează să candidez, noi suntem o echipă pe care am format-o. Este firesc, fiecare poate să facă orice propunere dorește. Nimeni nu a promis că pleacă niciunde, iar eu personal nu am cerut nimic de la nimeni”.

La rândul rău, Georgiana Coca ne-a declarat că nu a fost vorba de nicun fel de negociere. „A fost doar o simplă întâlnire la care ei ne-au propus să aducem organizația de tineret la ei. Nu a cerut nimeni nicio funcție, iar propunerea lor a fost refuzată”, a precizat Georgiana Coca, în replică la cele declarate de Eduard Koler. Despre povestea sacandului cu Gherghe, nu a dorit să comenteze.

Nu știm dacă tupeul de a cere direct funcții de primar și președinte de Consiliu Județean a fost perceput corect de către liderii PMP Mehedinți, dar știm sigur că i-au promis lui Koler că vor pleca de la Duicu, si că îl vor lăsa pe acesta cu fundul în baltă. „Toată fățărnicia nu a durat, însă, decât câteva zile, după care fripturiștii s-au sucit la 180 de grade și au spus că nu mai pleacă de la PRO ROMÂNIA”, a dezvăluit Edurd Koler.

Dilema unui joc politic abject, rezolvată la București

Dilema acestui mizerabil joc politic pare să fi fost rezolvată de însuși Ponta, la întâlnirea de la București, din data de 18 iunie 2020. Cei care au plecat certați de la Severin au fost binecuvântați de Ponta cu un nou șef de filială. Mai exact, locul de președinte interimar, deținut de Adrian Duicu, a fost luat de Constantin Gherghe. La întoarcere, Gherghe a vorbit doar cu apropiații și credincioșii săi, nu cu toată presa și a scăldat-o în stilul său caracteristic. A spus că încă nu a fost desemnat candidat, că doar se gândește la o candidatură, dar că nu prea ar fi momentul să verse mai multe. În schimb, a fost desemnat cu titlul de „cel care aduce un suflu nou în politică”! Nu mai înțelegem, așadar, cu cine va merge BALASTUL lui Ponta pentru funcția de primar al Severinului. Și ar mai fi o întrebare: Oare Duicu, Gherghe, Drăghiea, știu cum s-a vorbit despre ei, în fața liderilor PMP?

Citit 602 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 08:30
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…