Astfel, pe primul loc în intenția de vot pentru alegerile locale, a celor din regiunea noastră, se află PSD cu 32%, urmat de PNL-26%, USR-PLUS-18%, PMP-9%, PROROMÂNIA-9%, ALDE-1%, Partidul Verde (Florin Călinescu, președinte) -1 % și UDMR-1%.
În ceea ce privește intenția de vot a cetățenilor din această regiune (Sud-Vest Oltenia) pentru alegerile parlamentare, clasamentul se prezintă astfel: PNL-32%, PSD-29%, USR-PLUS 21%, PMP-9%, PROROMÂNIA-3%, ALDE-1%, Partidul VERDE-1% și UDMR-1%.
PMP, partidul condus de Eugen Tomac, cotat după cum lesne se poate observa, cu 9%, atât pentru alegerile locale cât și pentru cele parlamentare, a înregistrat, în ultimele luni, un plus de aproape 5%, fiind cea mai semnificativă creștere procentuală a unei formațiuni politice în regiunea Sud-Vest Oltenia.
Profilul alegătorului PMP din regiune: patriot, harnic, sociabil, optimist, credincios, educat, liber întreprinzător, 30-39 ani.
Percepția regională asupra PMP, relevată de cercetarea BCS, îl definește ca fiind cel mai aproeuropean, cel mai pro-atlantic și cel mai pro-capitalist partid politic din România.
Dintre toți românii, cei din regiunea Sud-Vest Oltenia au cea mai mare încredere în liderii naționali ai PMP, Traian Băsescu și Eugen Tomac. Dealtfel, la capitolul încredere publică în lideri politici, Traian Băsescu ocupă, cu 29%, locul 2 după Klaus Iohannis, devansând-o pe Gabriela Firea care are 26% în încrederea alegătorilor.
Cele două cercetări s-au desfășurat, prima ”Credințe, sănătate și politică în vremea pandemiei” între 11-15 aprilie 2020 iar a doua” Lumea și valorile ei politice” în perioada 1-7 mai 2020.