IDS SIGLA PRINT

„Aș vrea să văd severineni mult mai mulțumiți de viața lor, în orașul lor”

INTERVIU cu RAMONA CUPĂ, liderul PMP Drobeta Turnu Severin


Reporter: Iată, sunt puțin peste 5 luni de când ați preluat organizația PMP Drobeta Turnu Severin. Cum vi se pare politica, din interior?

Ramona Cupă: Cinci luni în care activitatea politică am desfășurat-o online, în cea mai mare parte a timpului, din cauza pandemiei. Am ținut însă legătura cu membrii noștri, am comunicat punctele noastre de vedere publicului severinean. Treptat vom relua și activitatea din teren. Politica e ca și viața. Dacă ești implicat și responsabil, obții rezultate. Politica e un drum de anduranță, nu un concurs de frumusețe. Învăț în fiecare zi. Caut să obțin experiență și să identific, împreună cu colegii mei, soluții pentru comunitatea severineană.

Reporter: Cum apreciați că a trecut orașul prin acest prim val (să sperăm că și singurul) al pandemiei?

Ramona Cupă: Din fericire, Mehedințiul ca județ se află între cele 11 din țară în care au existat, până acum, sub 150 de cazuri identificate cu Sars Cov 2.

Firește, teama, ingrijorarea există în continuare dar trebuie să fim optimiști, să avem grijă la regulile care trebuie respectate și totul va fi bine.

Lucrurile s-au reglat din mers după bâlbâiala de la început. Cadrele medicale merită toate mulțumirile pentru modul în care și-au făcut datoria. Sper să reușim, în anii ce vin, să facem un spital modern în Severin, cu toate cele necesare, să avem rezerve de materiale sanitare, astfel încât nici o astfel de pandemie să nu ne mai prindă pe picior greșit și să putem ocroti fiecare viață de om.

Reporter: Sursele noastre spun că veți candida la primăria orașului. Confirmați acest lucru?!

Ramona Cupă: E încă drum lung până departe. Preocuparea mea rămâne aceea de a alcătui o echipă redutabilă a PMP în plan local, de a construi o listă credibilă pentru Consiliul Local Drobeta Turnu Severin și de a lansa un Proiect de dezvoltare accelerată a orașului nostru. Fiecare decizie la timpul ei.

Reporter: Ce nu vă place la Severin? Ce considerați că trebuie îmbunătățit?

Ramona Cupă: Severin este orașul meu și îl iubesc necondiționat. Sunt însă destule lucruri de îmbunătățit în viața lui.

Încă sunt mult prea mulți severineni care sunt plătiți la limita salariului minim, ceea ce nu e în regulă din perspectiva nevoii de creștere a calității vieții. Trebuie dezvoltate proiecte economice în oraș, care să genereze venituri mai mari pentru angajați.

Aș vrea să văd renovate în sfârșit obiective importante ale Severinului: Spitalul Grecescu, magazinul BIG, stadionul, bazinul de înot, muzeul, monumente istorice, Facultatea de economie, cinematograful.

Aș vrea ca proiecte, promise de atâtea ori, să fie în sfârșit implementate. Mă refer la proiecte mari cum ar fi conectarea la rețeaua de gaze a tuturor severinenilor, dar și la proiecte precum cei 9 km de piste pentru biciclete, demarat dar nefinalizat.

Aș vrea să avem blocuri și case frumoase, curățenie, drumuri asfaltate, spații verzi, părculețe, locuri de joacă pentru copii în toate cartierele orașului nu doar în centru. Și zona Scheia, de exemplu, tot Severin este.

Într-o propoziție aș vrea să văd severineni mult mai mulțumiți de viața lor, în orașul lor.

Reporter: Sondajele arată o creștere semnificativă a scorului PMP în această regiune. Care ar fi explicația?

Ramona Cupă: Cercetări sociologice de ultimă oră indică un 9% intenție de vot pentru PMP pe regiunea Sud-Vest Oltenia din care face parte și Severinul, județul Mehedinți. Cred că mesajele clare, consecvența liderilor noștri pe teme de pe agenda reală a cetățenilor, proiectele de legi depuse în Parlament pentru eliminarea subvenției de la stat pentru partide, eliminarea pensiilor speciale, reducerea numărului parlamentarilor la 300 au găsit un ecou pozitiv în rândul severinenilor. Pe de altă parte, severineanul se integrează perfect în profilul alegătorului PMP, este patriot, harnic, credincios, optimist și sociabil.

Reporter: Sunteți de acord cu alegeri locale în septembrie? Este pregătit PMP în Drobeta Turnu Severin?

Ramona Cupă: Cred că democrația trebuie să funcționeze în continuare indiferent cât va dura starea de alertă. Oamenii trebuie să aibă în continuare dreptul constituțional de a alege și de a fi aleși.

Comunitățile locale trebuie conduse de către cei care au în spate legitimitatea dată de un vot popular. Nu putem amâna prea mult procesul electoral.

Eu cred că la finele lui septembrie, dacă situația pandemică nu este mai gravă decât cea de acum, pot avea loc alegeri locale fără probleme. Da, PMP se pregătește și o va face toată vara astfel încât să confirmăm la urne scorul pe care îl dau sondajele recente și, de ce nu, chiar să-l depășim.

Citit 111 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…