IDS SIGLA PRINT

SERIAL: Mafia pădurilor dispare doar când ROMSILVA se va depolitiza. EPISODUL 2

Serial cu și despre MAFIA PĂDURILOR continuă! Vom prezenta, etapizat, aspect mai vechi sau mai noi. / În episodul de astăzi vă prezentăm un articol din presa mehedințeană, elocvent pentru modul în care șefii județeni ai ROMSILVA, ajutați de zona politică, au reușit să devină putrezi de bogați. Articolul datează de prin anul 2019 și, chiar dacă este mai vechi, veți vedea că rămâne al naibi de actual. De fapt, inspirați de celebrul site recorder.ro, care publica un video-reportaj tulburător sub titlul „Mafia pădurilor, descrisă din interior: Mi s-a reproșat că nu aduc bani la partid“, vom încerca să readucem în actualitate istoria tristă a celor care lucrează, în județul nostru, în subordinea ROMSILVA și care ar trebui să fie protectorii pădurilor autohtone.

De ce publicăm articole mai vechi și cazuri semnalate de presă? Pentru simplul motiv că răul nu poate fi evaluat la întreaga lui complexitate decât dacă vom cunoaște istoria acestui rău, pentru că numai în acest fel, cunoscând istoria, nu mai riscăm să o repetăm la nesfârșit. Da, articolele sunt mai vechi, dar omul din fruntea Direcției Silvice Mehedinți este același! Același Sorin Nicolicioiu, șef de peste un deceniu peste pădurile Mehedințiului!

Articolul de astăzi a apărut, în anul 2019, în publicația online ziaruldemehedinti.ro, sub titlul „Săracul director bogat! Șeful Direcției Silvice se îmbogățește de la un an la altul”. Veți vedea, totuși, cât de actual rămâne contextul descris în articol, în urmă cu peste un an.

Trai, neneaco, cu banii babachii: este situația în care se regăsește, fără doar și poate, cel care, vremelnic cârmuiește frâiele Direcției Silvice Mehedinți. Sorin Nicolicioiu, căci despre el vorbim, pare să fi dat peste o mină de aur, că altfel nu s-ar explica cum, de la un an la altul, apar, ca ciupercile după ploaie, averile. Mare iubitor de natură, exact așa cum îl indică funcția, Nicolicioiu stă cât mai aproape de aceasta, însă nu oricum. Admiră natura din terenurile pe care le achiziționează, dar mai ales din vilele care răsar peste noapte pe aceste terenuri. Însă funcția de la Direcție nu pare să fie, în totalitate, mulțumitoare. Directorul nostru deține și calitatea de consilier județean, pe care a obținut-o (cel puțin în acest ultim mandat) cu chiu, cu vai. Lăsat pe dinafară de mai marii de la PSD, în 2016, Nicolicioiu a prins mandatul de consilier județean printr-o conjunctură favorabilă. Dorel Stăicuț, al cărui mandat fusese deja validat în cadrul forului județean, și-a dat demisia. Astfel, postul s-a vacantat, iar soarele a răsărit și pe strada bietului director de la păduri. Dovada clară că, servilismul politic a dat roade și de data aceasta.

Conform celei mai recente declarații de avere, Nicolicioiu deține două terenuri intravilane, unul în Padeș Gorj, iar celălalt în comuna mehedințeană Șimian. Dacă cel din Gorj este dobândit în 2012, cel din Mehedinți este ceva mai recent (nu apărea în declarația de avere de la începutul mandatului de consilier județean, în 2016). A fost achiziționat chiar anul acesta. 2019 pare să fi fost un an foarte bun pentru directorul nostru, căci și-a mai cumpărat și o fâneață, în comuna mehedințean Șvinița. La capitolul imobile, Nicolicioiu deține un apartament în Severin din 1998, o casă de vacanță în Cerna Sat din Gorj, casă care este stadiul de construcție. De asemenea, tot în localitatea gorjeană, deține un imobil destinat spațiilor comerciale/producție, realizat pe fonduri europene. Toate aceste terenuri și imobile le deține împreună cu soția sa, la rândul ei, director al unui liceu din Mehedinți.

 Despre construcția pe fonduri europene, o publicație din Gorj (Scandal de Gorj), scria că:

„Un craiovean a sesizat organele statului, în urmă cu doi ani, în legătură cu o serie de ilegalități care s-ar fi petrecut în comuna Padeș, la Cerna Sat, locul în care o familie cunoscută din Mehedinți, ea director de liceu, el directorul Direcției Silvice, și-a construit, în perioada 2013 - 2017, o pensiune agroturistică, prin fonduri europene. Cetățeanul reclama faptul că beneficiara unei finanțări de peste 100.000 de euro nu ar fi respectat contractul cu AFIR, motiv pentru care pensiunea agroturistică a devenită casă de vacanță. Sfidând legea, directoarea liceului din Halânga este și acum acuzată că nu a angajat cele 4 persoane cu care s-a obligat prin contract, ci ține la vilă un bătrân fără forme legale, care locuiește într-un vagon instalat în curtea pensiunii. Nicolicioiu Mihaela, directoarea Liceului Tehnologic Halânga, din Mehedinți, a cumpărat un teren în suprafață de 1.374 de mp în în 2 mai 2012, în Cerna Sat, comuna Padeș. La data de 3 mai 2012, adică o zi după, și-a făcut deja, la noua adresă, carte de identitate, stabilindu-și domiciliul la Padeș, deși acolo avea, practic, doar un teren. La 200 de metri de terenul cumpărat, aceasta mai deținea o casă de vacanță în construcție, conform propriei declarații de avere, spunând că din 2009 lucrează la aceasta, nici în prezent lucrarea nefiind finalizată. Această casă de vacanță stă, de altfel, în aer, deoarece construcția nu are și un teren sub aceasta. Mai exact, proprietara vilei a construit pe un teren care nu se regăsește în declarația sa de avere, lucru sesizat de același reclamant, la ANI, în urmă cu cinci ani de zile. Contractul de finanțare al investiției ulterioare din Cerna Sat este semnat pe data de 24 iulie 2013, la un an după cumpărarea terenului. De altfel, pe 27 mai 2013, Nicolicioiu Mihaela înființează un PFA, prin intermediul căruia cere finanțare 100.000 de euro din FEADR, măsura 313, și obține contractul, pensiunea începând să fie ridicată. Construcția finanțată cu fonduri europene în valoare totală de 117.035 de euro, a fost suportată de proprietară doar în cuantum de 17.555 euro.”, conform publicației gorjene.

La capitolul autoturisme, se pare că Nicolicioiu s-a limitat la a deține doar unul, și acela cam vai de mama lui, o Solenza din 2003. Cam așa e când pui stăpânire pe mașina de serviciu. Nu mai ai de ce să arunci banii pe fereastră în investiții inutile. De ce să îți cumperi o mașină, când ești ditamai directorul și ai la dispoziție, 24 de ore din 24, mașina instituției?

Cât privește veniturile aduse în casă de familia Nicolicioiu, nici aici nu se încadrează rău. Soții Sorin și Mihaela aduc în casă, anual, salariile de director în valoare de 98.937 lei, respectiv 67.440 lei. La aceste venituri, se adaugă și indemnizația de consilier județean a directorului: 11.907 lei.

Sorin Nicolicioiu, un tip pe alocuri haios, pe alocuri chiar de treabă, demonstrează că servilismul și slugărnicia în politică dau roade. A stat pe lângă mai marii din PD-L, apoi din PSD, când era PD-L a apus, iar treburile par să îi meargă ca pe roate.

sursa info: Consiliul Județean Mehedinți / „Scandal de Gorj”
Articol preluat din „Ziarul de Mehedinți”
sursa foto: „Scandal de Gorj”

Citit 1921 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020 21:20
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

  • Link la comentariu NICOLITA COJOCARU Luni, 16 Noiembrie 2020 09:50 postat de NICOLITA COJOCARU

    SITUATIE DEOSEBITA LA MEHEDINTI ! Dl Nicolicioiu nu mai stapineste situatia ocoalelor din subordinea sa .In calitate de cetatean ,consideram ca ocoalele silvice sunt subordonate DIRECTIEI SILVICE insa am constatat ca sunt unul si acelasi. PROPRIETAR DE DREPT CU TITLU DE PROPRIETATE,CADASTRU PE TEREN PAURE , OBTINUTE IN URMA UNEI HOTARIRI JUDECATORESTI, LA INVENTARIEREA DIN ANUL 20013 OCOLUL SILVIC TARNITA MI-A INTRODUS PROPRIETATEA MEA IN INVENTARUL LEGI 165 MI-A TRECUT-O IN PROPRIETATEA STATULUI .AM CONTRACT DE PAZA CU OS TARNITA ,INSA DL ROSIANU DORU seful de ocol SPUNE CA PROPRIETATEA MEA NU EXISTA PE TEREN CI DOAR IN HIRTII. MA INTREB ATIT EU CIT SI PE D-LOR ATUNCI VOI CE PAZITI ! I-MI INCALCA DREPTUL LA PROPRIETATE , DREPT GARANTAT IN CONSTITUTIA ROMĂNIEI DAR NU AU HABAR ATUNCI CIND LE CER IN SCRIS SA I-MI RESPECTE DREPTUL . VOI PARCURGE CAILE LEGALE , VOI INSTINTA TOATE ORGANELE ABILITATE, INCERCIND SA I-MI RECAPAT PROPRIETATEA . AM MERS PERSONAL LA DL DIRECTOR NICOLICIOIU CREZIND CA VOI REZOLVA ,INSA DE 5 LUNI DE ZILE NICI MACAR RASPUNS LA CEREREA MEA, PUR SI SIMPLU A FUGIT DIN DIRECTIE ! CU ALTE CUVINTE LA MEHEDINTI MAFIA PADURILOR E IN FLOARE !!!

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…