IDS SIGLA PRINT

LOUIS MOISESCU „Îmi doresc o echipă de fotbal reprezentativă, pentru Severin, și o mai mare atenție pentru sportul mehedințean!”

Loius Moisescu este vicepreședinle PMP Drobeta Turnu Severin și este cunoscut cel mai bine din lumea sportului mehedințean, unde activează ca arbitru de fotbal. Urmăriți un INTERVIU, o discuție despre sportul mehedințean și despre politică, o viziune despre cum ar putea administrația locală să ajute la dezvoltarea sportului, pe toate palierele lui.

Reporter: Ați fost cooptat în echipa PMP Severin, faceți parte din galeria oamnenilor noi în politică. De ce PMP și de ce ați intrat în politică?

Louis Moisescu: Nu sunt chiar foarte nou în politică, Mircea Grosu m-a adus acum 8 ani în PDL, iar în momentul în care PDL a fuzionat cu PNL, am rămas în continuare să muncesc alături de persoanele de acolo. Au fost rezultate, dar la un moment dat am fost îndepărtat, eu știu din ce cauză, și nu mai are rost să mai discutăm. Am renunțat la partea cu politica, din pricina unui singur personaj. Nu contează, am primit invitația, în urmă cu 5 luni, de a mă alătura unui grup de oameni deosebiți, și am făcut-o cu mare drag, dorind să pun și eu umărul la o echipă frumoasă care se conturează în acest partid. De aceea sper că, alături de colegii mei, vom reuși să schimbăm puțin fața, să schimbăm niște lucruri pe care le-am găsit în paragină atunci când am preluat partidul, și dăm o altă față, fața aceea care merită, care poate aduce un plus de imagine, cu oameni noi, cu tineri, pe domenii de activitate, în care fiecare să își aducă aportul și să construiască.

Reporter: Pentru că vorbim de imagine, activați în domeniul sportului, un domeniu care aduce foarte multă imagine României, dar și comunităților locale. Pe vremuri, Severinul, județul Mehedinți, erau o pepinieră de sportivi din toate domeniile, nu mai avem așa ceva. Ce veți face, ce veți aduce nou, ce îi lipsește sportului mehedințean?

Louis Moisescu: După 40 de activitate în domeniul sportului, după 20 de ani în apanajul AJP, cred că trebuie să dăm ceva sportului. De ce am venit, și înainte și acum, în zona politicului? Doresc cu ardoare, și fără a neglija celelalte sporturi, să văd la acest județ năpăstuit, dar și la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin, o echipă reprezentativă pentru că merită acest lucru și pentru că, cred eu, o echipă cel puțin de Liga a II-a ar fi un lucru extraordinar de reprezentativ și benefic la nivelul Campionatului Național. Mai mult pentru asta am venit în politică, sperând că viitorii conducători vor înțelege și se vor lupta, iar eu îmi voi putea aduce aportul în construirea a ceva pe zona aceasta. Există potențial, există jucători și există foarte mulți tineri care își termină junioratul și nu știu către ce să se îndrepte. Mai mult, avem cazuri în care aceștia activează pe la alte echipe din județele limitrofe, poate chiar și mai departe. Este păcat de acest lucru, pentru că ne îndepărtăm de valorile noastre sportive, valori care ar putea sta aici acasă și ar putea construi împreună cu noi.

Reporter: Îmi aduc aminte că se prăbușise de tot fotbalul județean, iar la nivelul Consiliului Județean Mehedinți s-a acordat un ajutor substanțial. De ce se poate ajunge într-o asemenea situație și ce ar putea face în plus administrația județeană?

Louis Moisescu: Dacă vă uitați la produsul intern brut, noi suntem pe penultimele locuri în țară, iar tot timpul, noi românii, ne-am învățat să așteptăm mila cuiva. Dacă orașul este sărac, județul este sărac, nici pretenții nu poți avea! Uitați-vă la zonele industrializate ale țării, la orașele care ne-au luat-o cu mult înainte, acolo există și echipe de fotbal și sportul este promovat altcumva. Este păcat ca noi să nu avem o strategie comună și să nu putem pune toți umărul ca la Severin să avem o echipă cel puțin de Liga a II-a. Pe de altă parte, inițiativa Consiliului Județean de a ajuta echipele este salutară, dar să știți că aceste lucruri, în alte zone ale țării s-au făcut cu mult timp înainte. Dar inițiativa este una bună, pe care o salutăm și o respectăm. Este, însă, doar o picătură într-un ocean! Să nu neglijăm nici celelalte sporturi, am avut rezultate bune la toate nivelurile. Toți se zbat într-o sărăcie lucie! Trebuie pregătit un plan între politicieni și ceilalți responsabili. Imaginea unui investitor se reflectă și prin sport!

Reporter: Dacă dăm timpul înapoi, vedem că la un moment dat pe spinarea fotbalului s-a făcut un trafic politic. Este normal ca un primar să înființeze o echipă de fotbal și apoi să o desființeze doar pentru a-și face campanie?

Louis Moisescu: Eu aș vrea să vă spun că vreau să pu umărul, alături de echipa PMP, crezând că putem să revitalizăm imaginea fotbalului și a altior sporturi lăsate în paragină. Sunt o grămadă de tineri care au uitat ce înseamnă sportul. Dacă și-ar dori o carieră sportivă, nu ar avea unde să o construiască. Trebuie să reușim, prim aportul nostru, să reclădim ceea ce a fost dărâmat!

„Avem o echipă care se numește AS Turnu Severin, o putem sprijini!”

Reporter: Avem un stadion în care s-a investit milioane de euro, care arată bine, dar care nu folosește nimănui, este închiriat pe la diverse echipe de fotbal care ori sunt fugărite din orașul natal, ori au stadioanele în construcție, dar mai avem și un alt stadion în paragină, pe care ne dorim să îl vedem reabilitat. Există o strategie în acest sens, discutați la partid despre asta?

Louis Moisescu: Dacă vorbim despre Stadionul „1 Mai”, să știți că noi, de la AJF, am facilitat o întâlnire între președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și actualii conducători de la Consiliul Județean și Primărie, pentru a se investi în acest stadion. Am înțeles totuși că se preconizează o altă poziționare, pentru refacerea terenului. Este în centru și trebuie să fie renovat, iar cu ajutorul Federației se putea reabilita. Discuția a fost ca FRF să vină cu fondurile necesare, iar administrația locală doar să îl întrețină. Toți am vrea să vedem acea bază sportivă reabilitată, indiferent cum și în ce formulă! În ceea ce privește Stadionul Municipal, aici s-au desfășurat meciuri de Liga I, deci el este omologat și întrunește condițiile necesare desfășurării de meciuri, chiar și de Liga I. Este păcat să aducem pe alții, ideea este ca noi să ne facem propria noatră echipă. Vă dau un exemplu: există o echipă care se numește AS Turnu Severin, pe care o coordonează un domn în vârstă care își caută săracul fonduri pe unde poate, ca să o țină. Dacă s-ar vrea, s-ar putea găsi resurse financiare, pentru că jucătorii trebuie plătiți. Nu ai cum să obții rezultate, dându-le o bere după meci! Nu va veni nimeni și își vor căuta echipe în alte părți! De fapt și-au cătat deja. Este păcat, noi nu putem să ne ținem valorile acasă? Haideți să facem ceva! Se poate și dacă știm exact ce vrem, vom avea la Severin, după un an de zile, o echipă de top, cu promovare în Liga a III-a, iar dacă o vom sprijini, în anul următor poate promova în cea de-a doua ligă. Hai să ne gândim la viitor! Ne tot amintim de marile rezultate din trecut, dar haideți să privim și în viitor! Nu putem trăi doar din amintiri! Haideți să gândim puțin, iar electoratul nostru să aleagă cum trebuie, atunci când vor trebui să își desemneze conducătorii acestei urbe. Eu vreau din tot sufletul să ajut, cu experiența mea, să pun umărul la un proiect mare!

Reporter: Nu am putea construi și la Severin un stadion așa cum vedem în marile orașe, unul mai frumos decât ce avem?

Louis Moisescu: Stadionul Municipal este în regulă, nu aici avem probleme! Cred că ar trebui să ne îndreptăm atenția spre celălalt stadion care este în zonă centrală și care a ajuns în paragină. Zonă de paragină este și Bazinul de înot, care stă de ani de zile și s-a fotografiat toată lumea cu el, dar nu s-a făcut nimic. De 13 ani, de când s-a născut băiețelul meu, am sperat că îl voi duce să înoate acolo, dar cred că va ajunge adult și nu mai apucă.

„Orice candidat, trebuie să prezinte și o echipă de lucru!”

Reporter: Politica poate sprijini sportul. Cum veți face pentru a ajuta, din politică, sportul mehedințean.

Louis Moisescu: Păi e simplu! Fiecare candidat trebuie să vină cu o echipă de profesioniști. Nu alegem un om, ci o echipă. Nu am văzut până acum un candidat care să prezinte o echipă competentă, pentru că un primar are nevoie de o echipă cu care să lucreze. Doar atunci oamenii vor ști cu adevărat ce să aleagă!

Reporter: Deci oamenii care vă vor alege, o vor lua ca pe un angajament, vor ști că vă veți ocupa de dezvoltarea sportului mehedințean!

Louis Moisescu: Dacă, prin absurd, mă vor minți, vor avea o mare problemă cu mine! Dar nu cred așa ceva! Cunosc echipa de aici și cred în ea! Repet, văd că se conturează o echipă destul de puternică și care la momentul actual incomodează pe toată lumea, nu pricep de ce.

Reporter: Cât de pregătit este PMP pentru alegerile care urmează?

Louis Moisescu: Atunci când am venit la PMP, am găsit o veche organizație pe care nu aș vrea să o critic, ci aș vrea să spun că era doar cu numele, pentru că oamenii ori au fost conduși foarte prost, ori nu știau ce aveau de făcut. Nu știau de secțiile care trebuie acoperite, m-a mirat faptul că totuși în această slabă organizare au reușit să scoată doi consilieri municipali. Noi am reușit, în această scurtă perioadă, să facem cât mulți alții într-un an sau doi. Rezultatele sunt pe un trend ascendent și cred că la viitoarele alegeri vom impresiona.

Citit 685 ori Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 07:57
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…