Imprimă această pagină
Guvernarea lui Dragnea încă mai ucide! Copilă incendiată de un criminal în serie

Caz șocant în Mehedinți! O minoră din omuna Dîrvari a fost incendiată cu benzină, vineri noaptea spre sâmbătă, 5 spre 6 iunie, de un deținut eliberat condiționat. Bărbatul fusese eliberat, după 23 de ani de detenție, în urma cu câteva luni. Fata se afla împreună cu bunica și fratele ei în aceeași casă, însa în camere separate. Cel, care a scos-o din flăcări, este fratele său.

Tânăra a fost dusă, în primă fază, la Secția ATI a Spitalului Județean, având arsuri de gradele III-IV, pe aproximativ 90% din corp, după care a intrat în comă.

„Am transportat la spital o tânără de aproximativ 17 ani, cu arsuri pe aproximativ 90% din suprafața corpului, instabilă hemodinamic și emoțional", a declarat dr. Doina Leuștean de la Serviciul Județean Mehedinți.

Tânără a fost, ulterior, transferată la Craiova, cu elicopterul SMURD

„Este vorba despre o pacientă de 17 ani care a fost arsă, în proporție de 90 la sută, pe suprafața corpului, de un recidivist, cu flacără. Starea fetei este foarte foarte gravă. Fata nu este conștientă, fiind intubată. Șansele de supraviețuire sunt foarte mici. S-a primit acceptul medicilor de la Craiova, pentru a se implica în tratarea pacientei. Le mulțumim că au primit-o la Craiova. Acest caz ar trebui să trezească mințile celor care dorm și nu înțeleg ce înseamnă protecția minorilor și nici ce înseamnă un recidivist. Să se uite câți ani de pușcărie avea și cum i s-a dat drumul în societate”, a declarat medicul Amina Nicolicea, din cadrul SAJ Mehedinți.

Spitalul din Craiova este singura unitate medicală din țară, în care, la acest moment,s-a găsit un pat liber, la secția de arși, pentru ca tânăra din Mehedinți să poată fi transferată.

Apropiații fetei mărturisesc că tânăra ar fi avut o relație cu bărbatul proaspăt eliberat din închisoare. În plus, făptașul postase, în urmă cu doar câteva zile înaintea evenimentului, pe o rețea de socializare, un mesaj în care își anunța sfârșitul, luându-și adio de la prietenii virtuali.

„Când am ieșit eu din casă, soră-mea ardea, iar el fugea. Eu am fugit să o scot pe soră-mea și să arunc apă pe ea, din fântână. Am încercat să sting focul, iar el a fugit. Mi-a spus că soră-mea merită să ardă. Am luat găleata de apă și am aruncat apă pe ea. Ardea toată casa. El a venit și a dat cu benzină. Venise și cu toporul, dar l-a lăsat după pat. Obișnuia să vină la noi, pentru că era prieten cu taică-miu. Ar fi avut o relație cu soră-mea, am văzut mesaje la ea în telefon. Îi spunea că el a iubit-o și că l-a făcut să sufere. O mai amenința pe soră-mea. Ar fi avut o relație cu ea. S-au cunoscut la Severin și apoi a venit aici, în Dîrvari”, povestește fratele fetei.

Bărbatul fusese condamnat pentru patru fapte de omor și ar fi recurs la acest gest din cauza că fata a depus plângere pentru viol împotriva acestuia, sesizare care, însă, în urma certificatului medico-legal, nu s-a confirmat. În plus, tânăra a retras plangerea. Faptașul era prieten cu tatăl victimei.

„Eu am văzut când fratele fetei o stingea cu furtnul. Am sunat la 112, după ce am ajutat fratele să stingă focul. Din auzite, am aflat că ar fi omorât, până acum, patru oameni. În schimb, el se comporta respectuos, prin sat, însă nu știi ce se ascunde în spatele comportamentului fiecărui om. Nu mi se pare normal ca niște criminali să fie eliberați din penitenciar. Mai devreme sau mai târziu, repetă fapta. El muncea cu ziua, avea bani”, spune un vecin.

„Am auzit zgomot. Am văzut fata arsă în salvare. Pe el îl știam. Era un tip retras, însă venea des aici. Erau prieteni. Știam că a fost în pușcărie și că avut pedeapsă mare. Ar trebui să nu le mai dea drumul deloc criminalilor în libertate. E o nenorocire mare. Fata e arsă grav. Fața nu i se cunoaște. Nu mai are și păr. A dat, pur și simplu, cu benzină, pe ea”, ne spune alt vecin.

„Am intrat în casă, pentru că ardea tot. Bunica fetei zbiera. Am văzut fata stând pe pietroi. Era arsă toată. Nu m-am putut uita la ea: atât de rău m-am speriat. Am auzit că el venise pregătit să o omoare. Venise și cu toporul după el”, ne povestește, încremenită de durere și de spaimă, o vecină.

Oamenii legii au reușit să îl găsească pe bărbat, la 18 km distanță de locul faptei, pe un câmp de pe raza comunei Salcia, după ore de căutare. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinti. Bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor, cazul fiind anchetat de un procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți.

Citit 1231 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 01:10
Adriana Draghici

"Ziarul nu este numai o ştire, telegramă, articol de fond, reportaj, numai politică şi informaţie... Ziarul e o stare sufletească." - Tudor Arghezi

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…