IDS SIGLA PRINT

USR PLUS Mehedinți, într-o situație incomodă

USR PLUS Mehedinți este în mod cert afectată de criza provocată la nivel național prin deciziile formațiunii de rupe coaliția de guvernare. Această atitudine a liderilor naționali poate avea o consecință neplăcută pentru filiala din Mehedinți, putând chiar să conducă la o scădere a acestei în perspectiva viitoarelor alegeri. De fiecare dată, fie că era vorba doar de USR, fie de USR PLUS, această formațiune politică a obținut un rezultat foarte slab atât la alegerile din anul 2016, cât și la ultimele, cele din anul 2020.

Cele mai mari speranțe au fost puse la alegerile de anul trecut, scrutine la care USR PLUS Mehedinți nu doar că beneficia de o cotă mare de încredere pe vot politic la nivel național, dar a avut și suficient timp să se pregătească pentru aceste competiții electorale. Faptul că a propus candidați de import a contat foarte mult în opțiunea de vot a alegătorilor din județ. La aceasta s-a mai adăugat și lipsa structurilor locale de partid, fapt evidențiat prin aceea că nu a obținut nici un primar comunal. După alegerile parlamentare de anul trecut, datorită faptului că USR PLUS a intrat la guvernare, fostul președinte al USR Mehedinți, Claudiu Chiriac, a devenit subprefect de Mehedinți. Este cea mai importantă funcție pe care USR-PLUS a primit-o în Mehedinți.

Datorită crizei politice apărute și posibilității ca USR PLUS să nu mai fie la guvernare, Claudiu Chiriac și-a pierdut funcția de subprefect, situație care ar putea complica și mai mult filiala din Mehedinți a USR PLUS, care oricum nu stătea deloc bine. Dacă USR PLUS nu va mai face parte dintr-o formulă de guvernare, atunci organizația din Mehedinți riscă aproape să se desființeze, deoarece în prezent nu are capacitatea și abilitatea politică de a se afirma la nivelul județului. Practic, USR PLUS Mehedinți este o formațiune care trăiește exclusiv pe evoluția la nivel național, fără absolut nici o contribuție locală a organizației în ansamblul său, fără nici o acțiune politică concretă, fără mesaj politic și fără o agendă clară pentru județ. Nici măcar în această scurtă perioadă, de când s-au aflat la guvernare, USR PLUS Mehedinți nu s-a remarcat printr-o acțiune concretă, printr-un proiect, indiferent de care, care să vizeze județul și locuitorii săi. Și mai e ceva, foarte important pentru orice partid: liderii pe care îi are în fruntea sa. Din acest punct de vedere, USR PLUS Mehedinți nu a avut și nici nu are o conducere cu lideri politici de forță și cu notorietate, cu experiență politică. Așadar, indiferent ce se va întâmpla cu USR PLUS la nivel național, dacă va rămâne sau nu la guvernare, acest statut nu schimbă prea mult situația din Mehedinți. Cel puțin în acest moment, USR PLUS pare cam șifonat după aceasta încercare de demitere a Guvernului, fiind un partid destul de mult acuzat. Erodarea la nivel național a USR PLUS are un efect devastator pentru filiala din Mehedinți. La toate tipurile de alegeri la care a participat în Mehedinți, USR PLUS a primit încredere exclusiv pe vot politic, pentru că neavând candidați cu experiență și rezultate administrative, a primit voturi în funcție de poziționarea la nivel național, dovada fiind aceea că obținut cel mai mare procent în municipiul Drobeta Turnu Severin. O scădere în preferințele electoratului la nivel național pentru USR PLUS coincide cu o prăbușire în Mehedinți.

Citit 1439 ori Ultima modificare Marți, 14 Septembrie 2021 16:13

1 comentariu

  • Link la comentariu Dan Pleesoianu Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 13:50 postat de Dan Pleesoianu

    "Experienta politica" este o calitate mult supraevaluata. Exista dej, de mult timp, in Romania, persoane cu multa experienta politica, fapt care nu a dus insa la cresterea calitatii vietii politice in tara, ba chiar dimpotriva, as zice. Se pare ca in politica este mai important a avea caracter, decit a avea experienta politica. Si, din acest punct de vedere, chiar daca USRPLUS nu straluceste, oricum, adunat, are o cantitate mult mai mare de caracter decit fiecare din celelalte partide. Iar, da, este adevarat, USRPLUS nu are prea multi adepti in Mehedinti, dar asta nu este vina USRPLUS neaparat, ci mai de graba de vina este faptul ca populatia judetului Mehedinti are un grad de cultura politica scazut, la fel cum este si gradul de cultura si civilizatie. Noi, romanii, sintem insa campioni in a sti cum sa dam vina pe celalalt, numai pe noi nu, in mod responsabil.

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…