IDS SIGLA PRINT

Virgil Popescu și interesele sale politice

Cel mai important eveniment politic al lunii iulie a fost, fără îndoială, Conferința județeană de alegeri a PNL Mehedinți. Iar aceasta nu atât pentru că ar fi putut exista vreo surpriză pentru funcția de președinte al organizației județene, cât mai cu seamă pentru că a fost prezent premierul Florin Cîțu, iar PNL Mehedinți, prin vocea liderul său, și-a exprimat susținerea pentru premier în competiția pentru președinția PNL. Interesant la conferința liberalilor mehedințeni a fost și faptul că nu a fost prezent și președintele PNL, Ludovic Orban, întrucât a doua zi, la evenimentul similar organizat la Gorj, a onorat cu prezența.

Din anul 2013, de când a devenit președinte al filialei, Virgil Popescu conduce autoritar PNL Mehedinți. Recentul eveniment a fost cea de-a treia conferință județeană de alegeri la care Virgil Popescu nu a avut contracandidat pentru funcția de președinte, fiind singurul candidat pentru această funcție. Era normal să fie reales în condițiile în care este ministru al Energiei în actualul guvern și în prezent controlează PNL Mehedinți.

Dincolo de acest aspect previzibil și normal datorită poziției pe care o deține, este interesant modul în care Virgil Popescu și-a urmărit interesele în PNL. A ajuns președinte al PNL Mehedinți când lider național era Crin Antonescu. Atunci când Ludovic Orban a fost ales pentru prima oară președinte al PNL, Virgil Popescu l-a susținut pe aceasta în detrimentul mehedințeanului Cristian Bușoi, bazându-se evident pe faptul că Orban are șansele cele mai mari. Sprijinul nu a rămas nerăsplătit, deoarece în toamna anului 2019, în guvernul Ludovic Orban, Virgil Popescu a devenit pentru prima dată ministru, al Economiei, Mediului de Afaceri și Turismului. După alegerile parlamentare din luna decembrie a anului 2020, tot cu sprijinul lui Ludovic Orban, ministrul Virgil Popescu și-a păstrat funcția în noul guvern Florin Cîțu, de data aceasta ca ministru al Energiei. Cred că atunci chiar a fost ajutat, deoarece rămân la părerea că Ministerul Energiei a fost creat în noul guvern de coaliție pentru ca Virgil Popescu să fie ministru în continuare. Acum Virgil Popescu îl susține pe actualul premier pentru funcția de președinte al PNL. De ce susține candidatura lui Florin Cîțu? Simplu: pentru că Florin Cîțu este șeful lui în Guvern și pentru că, așa cum a procedat și până acum, Virgil Popescu își urmărește propriile interese politice, așa cum și le-a urmărit de fiecare dată, încă din momentul în care a devenit președintele PNL Mehedinți. Probabil că intuiția lui Virgil Popescu îi spune, așa cum a intuit de fiecare dată, că suflă vântul schimbării în PNL la Congresul partidului din luna septembrie, iar Florin Cîțu va fi noul președinte al PNL.

Dacă Virgil Popescu pare să fie un adevărat maestru în arta poziționărilor politice, este interesat de văzut cât de inspirat va fi și ca politician local. În calitate de președinte al PNL Mehedinți anunță că are ca obiectiv câștigarea următoarelor alegeri în județ, iar ca ministru mari proiecte de investiții pentru Mehedinți și pentru Oltenia, în beneficiul locuitorilor din această parte de țară. Rămâne de văzut în ce măsură marile lui proiecte ca ministru vor fi implementate, pentru că până acum Virgil Popescu nu a făcut ceva deosebit pentru mehedințeni, iar voturile nu vin din tot felul de aranjamente politice, ci din fapte concrete, care aduc beneficii cetățenilor.

Citit 1235 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iulie 2021 16:28

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…