IDS SIGLA PRINT

PMP Mehedinți și-a consolidat poziția politică în județ

Începutul anului 2021 a adus și primul eveniment major în județul Mehedinți: alegerea celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Mehedinți. Astfel, Ramona Cupă, din partea PMP Mehedinți, și Ionică Negru, din partea PSD Mehedinți, sunt noii vicepreședinți ai forului legislativ județean.

Pentru Ramona Cupă, președintele PMP Mehedinți, alegerea în această importantă funcție de conducere din cadrul administrației publice județene reprezintă cu siguranță o mare provocare, dar în același timp și o mare responsabilitate, pe care cu siguranță și-a asumat-o din momentul în care a decis să candideze. Este cea mai importantă funcție publică aleasă obținută de către un membru al PMP Mehedinți în toată existența sa. Totodată, alegerea sa ca vicepreședinte al CJ Mehedinți este și victoria PMP Mehedinți, un partid reformat și care în anul 2020 a fost surpriza electorală în județ atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare.

Ramona Cupă face parte din generația de politicieni noi, care nu au mai făcut politică, dar care își doresc să se implice și să vină cu idei și soluții concrete la dezvoltarea județului. Aceste idei și soluții au fost prezentate încă din campania de la alegerile locale de anul trecut, scrutin la care Ramona Cupă a fost aleasă consilier județean din partea PMP Mehedinți. În același timp, alegerea ei în această funcție consfințește faptul că PMP Mehedinți a devenit cea de-a treia forță politică a județului, statut pe care l-a obținut prin votul mehedințenilor și ca urmare a unei strategii politice foarte bine conturate și definite. Pentru că PMP Mehedinți a demonstrat în anul 2020 nu doar o maturitate politică evidentă, dar și o implicare politică exemplară.

Parcursul foarte bun al PMP Mehedinți din anul 2020 s-a concretizat la alegerile locale din data de 27 septembrie, scrutin la care formațiunea a furnizat surpriza acestor alegeri, nu doar pentru că a reușit să acceadă pentru prima dată în structura Consiliului Județean Mehedinți, obținând 2 consilieri județeni (Ramona Cupă și Ion Tufiș), dar a și câștigat, tot pentru prima dată în scurta sa existență, 2 primari comunali: Emilian Vîlcu la Primăria Prunișor și Irina Zoican la Primăria Balta. De asemenea, a obținut și un număr important de consilieri locali, cât și viceprimari comunali. Acesta a fost semnalul că PMP Mehedinți a devenit un partid serios, atractiv și de luat în seamă, cu potențial de creștere și consolidare.

Evident că această performanță electorală nu putea fi obținută fără muncă și fără implicare, dar mai ales fără un lider politic autentic. Iar acest lider politic a fost Ion Cupă, politicianul care a avut abilitatea și capacitatea să construiască un partid cu șanse reale de afirmare. Pentru că definitorie a fost tocmai această anvergură a sa, modul în care a reușit într-un timp foarte scurt să consolideze PMP Mehedinți și să facă din acest partid o formațiune care să spere la rezultate mult mai bune și la o consolidare politică solidă. A fost un efort politic uriaș, dar pe care Ion Cupă și l-a asumat cu toată responsabilitatea, implicându-se cu toată forța și experiența sa în acest demers politic și electoral. Asta demonstrează multă experiență politică și electorală, iar Ion Cupă a dovedit reale abilități politice și electorale pe tot parcursul anului electoral 2020.

Prin urmare, faptul că începutul anului 2021 a consemnat obținerea celei mai importante funcții publice locale alese de către un membru al PMP Mehedinți, oferă perspective reale de afirmare, iar acest partid va juca în mod cert un rol activ, determinat, pe scena politică mehedințeană în perioada următoare.

Citit 1171 ori Ultima modificare Vineri, 29 Ianuarie 2021 20:49

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…