Imprimă această pagină
Alegerile parlamentare din Mehedinți, o bătălie politică interesantă

Peste câteva zile va debuta campania electorală pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie. Ca și la scrutinul local din data de 27 septembrie, și la alegerile parlamentare din luna decembrie bătălia politică va fi una interesantă și spectaculoasă. Iar această din cel puțin două aspecte: bătălia pentru locurile de parlamentari și dorința partidelor politice de a obține un scor cât mai bun. Județul Mehedinți are, raportat la populația sa, 6 posturi de parlamentari: 2 senatori și 4 deputați.

Chiar dacă este un număr mult mai mic de aleși comparativ cu alegerile locale la care se aleg președintele Consiliului Județean, primarii, consilierii județeni și consilierii locali, alegerile parlamentare sunt la fel de importante. Poate mai importante decât localele, pentru că alegerile parlamentare dau Guvernul țării. De aceea aceste alegeri sunt tratate cu maximă seriozitate și importanță de către liderii politici județeni, mai ales că unii dintre ei sunt și candidați.

Raportat la județul Mehedinți nu cred că alegerile parlamentare vor diferi cu mult de cele locale în ceea ce privește rezultatele care vor fi obținute de partide, cu atât mai mult cu cât ele au loc la o diferență foarte mică, 2 luni de zile. Este cât se poate de limpede că PSD Mehedinți pornește favorit și în câștigarea acestui scrutin dat fiind faptul că au cei mai mulți aleși locali și este un partid foarte bine organizat. PNL Mehedinți ar trebui să se claseze pe locul 2, raportat la numărul de aleși obținut la scrutinul local. Deși a revenit comparativ cu alegerile precedente din decembrie 2016, PNL Mehedinți nu reușește să-și adjudece poziția de cel mai important partid politic al județului, în ciuda tuturor eforturilor făcute de liderii săi politici județeni.

Bătălia cea mai interesantă pentru alegerile parlamentare din județul Mehedinți va fi pentru locul 3, o poziție pe care și-o doresc mai multe partide. Dacă e să luăm în calcul evoluția partidelor și candidații propuși, PMP Mehedinți are cele mai mari șanse să producă surpriza alegerilor parlamentare din Mehedinți. în primul rând rezultatul de la alegerile locale este unul îmbucurător și dătător de speranțe. PMP Mehedinți a reușit într-un timp foarte scut să se organizeze suficient de eficient de eficient astfel încât să obțină la alegerile locale din 27 septembrie un rezultat care să-i permită nu numai consolidarea, dar și afirmarea pe scena politică mehedințeană. În cel de-al doilea rând PMP a propus pentru alegerile parlamentare din luna decembrie oameni valoroși. Un astfel de politician este deputatul Ion Cupă, candidat pe prima poziție din partea PMP Mehedinți pentru Camera Deputaților, care a demonstrat la alegerile locale recente că are suficientă experiență politică și electorală pentru a obține un rezultat foarte bun. Pentru scrutinul parlamentar, mai cu seamă din postura de candidat, Ion Cupă poate să obțină un scor mult mai bun la aceste alegeri și, implicit, să obțină un post de parlamentar, respectiv de deputat. La modul în care a evoluat PMP Mehedinți în ultimele luni sunt mari ca la alegerile parlamentare din luna decembrie să obțină un scor mult mai bun decât la locale, deoarece acest partid a demonstrat că are și capacitatea de organizare, și maturitate pentru a aborda o confruntare electorală eficient și cu rezultate notabile. Din această perspectivă, cred că sunt șanse mari ca PMP Mehedinți să obțină un rezultat foarte bun, iar Ion Cupă să fie reconfirmat în funcția de deputat, de această dată din partea județului Mehedinți.

Citit 1372 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 15:12
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…