Mesajele transmise s-au referit atât la pozițiile partidelor privind gestionarea crizei, cu impact evident asupra cetățenilor, în multe situații s-a acționat concret pentru ajutorarea unor categorii de oameni, dar și prin anumite acțiuni politice, prin care unii lideri au arătat că au mai întreprins și ceva pe linie politică, la nivel organizatoric.
Această criză nu a produs mutații semnificative la nivelul vieții politice mehedințene, iar din acest punct de vedere nu se poate spune că vreun partid a profitat politic și electoral de pe urma ei. Evident, au fost politicieni locali care, datorită acestei crize, s-au evidențiat prin anumite acțiuni concrete în sprijinul oamenilor, însă acestea au fost unele normale într-o astfel situație, nu neapărat pentru a câștiga capital electoral. Iar aici mă refer în mod special la implicarea autorităților publice locale conduse de politicieni, care, de altfel, aveau obligația să acționeze pentru a veni în sprijinul oamenilor nevoiași. au fost însă și anumiți politicieni care în toată această perioadă au vrut neapărat să se evidențieze, fără a întreprinde ceva concret în folosul cetățenilor sau al comunității.
Dacă e să analizăm din punctul de vedere al partidelor politice, situația nu s-a modificat aproape deloc comparativ cu perioada dinaintea declanșării pandemiei. Deși nu se știe încă data exactă a alegerilor locale, realitatea politică și electorală din Mehedinți nu pare să fi suferit mutații semnificative. PSD Mehedinți continuă să rămână principalul partid politic al județului. Chiar și în această perioadă de criză, acest partid și-a făcut simțită prezența, pe de-o parte, prin liderii săi, care au exprimat opinii și atitudini, iar, pe de altă parte, prin aleșii săi, îndeosebi primari, în ale căror localități, chiar și în această perioadă, au continuat programele de investiții locale.
PNL Mehedinți s-a manifestat îndeosebi prin președintele său, deputatul Virgil Popescu, în același timp ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, însă, cu câteva excepții de interes local, activitatea sa desfășurată în această perioadă a fost una de interes național. De altfel, și prezența ministrului a fost mai mult la București, în Guvern și prin țară, decât în județului Mehedinți. fapt explicabil de altfel datorită funcției importante pe care o deține în Executivul țării.
Din urmă pare să vină PMP Mehedinți, un partid care s-a consolidat mult după ce deputatul Ion Cupă s-a implicat în activitatea organizației județene. Prezența deputatului Ion Cupă a fost vizibilă atât prin mesajele politice transmise constant, dar și prin acțiunile pe care le-a organizat la nivelul filialei județene, la care se adaugă atragerea de membri importanți în partid, oameni pot fi posibili candidați cu succes la alegerile locale care se preconizează a fi organizate în acest an. Din acest punct de vedere, se poate spune că PMP Mehedinți poate deveni un jucător important pe scena politică locale cu mari șanse de a accede pentru prima data și în Consiliul Județean Mehedinți și de a obține un număr semnificativ de aleși locali.