IDS SIGLA PRINT

Maratonul Ecologizării în Geoparcul Platoul Mehedinți, o acțiune de succes

O amplă acțiune de ecologizare în Geoparcul PLATOUL MEHEDINȚI a demarat duminică, 4 aprilie 2021, în comuna Ponoarele, în cea mai frumoasă zonă turistică din jurul Podului lui Dumnezeu și a Lacului Zăton. Atunci și aici s-a dat startul acțiunii sugestiv intitulate MARATONUL ECOLOGIZĂRII, acțiune ce a continuat în comunele Cireșu, Obârșia Cloșani, Isverna, Podeni, Ilovăț și în orașul Baia de Aramă. Vicepreședintele Consiliului Județean, Ramona Cupă a fost în prim-planul acțiunii, participând direct la curățenie și mobilizând voluntarii și reprezentanții administrațiilor publice locale.

La Baia de Aramă, acțiunea de ecologizare a avuz loc chiar de Ziua Pământului, pe 22 aprilie 2021. „Să nu uităm că ziua de 22 aprilie a fost declarată Ziua Pământului, pentru că într-o asemenea zi s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Pentru mine, protejarea mediului și a ecositemelor naturale, grija pentru zonele pitorești și încărcate de un uriaș potențial turistic din județul Mehedinți, constituie o misiune de credință și voi participa mereu la astfel de acțiuni de ecologizare, pentru că îmi doresc un mediu sănătos și curat”, spunea, la acea vreme Ramona Cupă.

Isverna

„Mă bucur din suflet că acțiunile noastre de ecologizare din Geoparcul Platoul Mehedinți au mobilizat din ce în ce mai mulți tineri voluntari, cetățeni ai comunelor în care am acționat, dar și reprezentanți ai administrațiilor publice locale. Continuăm acțiunea de ecologizare și vă aștept alături de mine să dovedim împreună că ne pasă de mediul înconjurător și că protejăm natura! Vă mulțumesc tuturor!”, declara vicepreședintele CJ Mehedinți, Ramona Cupă, după acțiunea din comuna Isverna.

Ilovăț

După zilele libere de Paște, Maratonul Ecologizării a revenit în acțiune, la Ilovăț. „Ne aflăm la Ilovăț, un alt colț de rai, cu peisaje superbe și potențial turistic și împreună cu angajații Geoparcului și cu localnicii de aici. Facem curățenie exemplară, lăsăm în urmă un ecosistem eliberat de gunoaie și mase plastice, așa cum am făcut, consecvent, în celelalte comune prin care am trecut. În numele Consiliului Județean Mehedinți, vreau să mulțumesc în mod deosebit tuturor voluntarilor care ni s-au alăturat în această amplă acțiune de responsabilitate civică, autorităților locale care ne sunt mereu alături și locuitorilor acestor superbe comune de pa raza geoparcului. Păstrăm mediul curat și suntem responsabil!”.

Citit 849 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 23:00
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…