Imprimă această pagină
Laboratorul de analize medicale al Spitalului Județean a fost internalizat

Personalul specializat propriu al Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin efectuează analizele medicale necesare diagnosticării pacienților internați în unitatea medicală, începând cu data de 30 aprilie, după ce acest serviciu a fost internalizat.

Laboratorul este dotat cu aparatură ce corespunde noii tehnologii și funcționează la standarde înalte de calitate. În plus, acoperă o gamă largă de investigații și oferă încredere atât medicilor, cât și pacienților.

Totodată, în ultima perioadă a fost finalizată procedura de asigurare a gărzii permanente pentru Computerul Tomograf. De la bugetul Consiliului Județean s-au alocat fonduri și a fost achiziționat un sistem PACS care asigură conectarea Compartimentului CT cu toate calculatoarele Spitalului. Cu ajutorul acestuia sunt arhivate și transmise online analizele imagistice solicitate de medicul specialist, astfel încât, ele să fie interpretate de medicii radiologi în cel mai scurt timp. Acest sistem asigură o diagnosticare rapidă a pacienților, fără să fie nevoie de prezența fizică, în unitatea medicală, a medicului radiolog.

„Cu aceste demersuri încercăm să facem cât mai accesibil și performant sistemul de sănătate din Mehedinți, să asigurăm pacienții județului de preocuparea permanentă pentru o diagnosticare corectă și completă a afecțiunilor pe care le au!”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

O măsură eficientă

„Este o măsură care pe de o parte, ne așteptăm să reducă costurile unității medicale cu aceste servicii, iar pe de altă parte, poate aduce fonduri suplimentare, după ce se va încheia contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și se vor putea face analize medicale pe baza trimiterii de la medicul de familie”, a explicat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 959 ori Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 22:30
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…