IDS SIGLA PRINT

„Orșova are nevoie de o modernizare amplă, dar soluția acestui oraș rămâne TURISMUL”

Soluțiile unui tânăr politician pentru Orșova: FLORIN GAGEA, candidat pentru funcția de consilier județean: „Orșova are nevoie o modernizare amplă, dar soluția acestui oraș rămâne TURISMUL”ION-DANIEL CĂINICIANU, candidatul PMP la funcția de primar al comunei Ilovița: „Orșova și Ilovița au un destin comun în dezvoltarea turismului”.

FLORIN GAGEA are 37 de ani și candidează pentru un post de consilier județean din partea Partidului Mișcarea Populară. Este atașat de Orșova încă din copilărie și îl consideră printre cele mai frumoase orașe riverane Dunării din Europa. De asemenea, are o bună experiență în domeniul administrației, în care a lucrat ca inspector de stat șef la ISCTR. În opinia lui Florin Gagea, Orșova are nevoie de proiecte punctuale pe termen scurt și lung.

Reporter: Ce îi lipsește Orșovei, de ce credeți că nu reușește să se desprindă din anonimat?

Florin Gagea: Așa cum am mai spus, este poate cel mai frumos oraș dunărean și eu sunt atașat de frumusețea tulburătoare a acestor locuri, încă de mic. Merg întotdeauna cu drag la Orșova, dar mă întristează faptul că nu se dezvoltă, nu i se exploatează inteligent potențialul imens. De aceea am hotărât să candidez pentru un post în Consiliul Județean Mehedinți, de unde sper să pot ajuta acest municipiu. Ce îi trebuie Orșovei? În opinia mea, este nevoie urgentă de o modernizare a falezei, dar și de atragerea de investitori. O astfel de investiție externă ar putea contribui la construirea unui AQUA-PARC cu circuit de vară și de iarnă, în zona supermarketului de pe faleză. Tot la capitolul turism, aș pleda pentru investiții majore în Portul Turistic. O astfel de instituție, bine definită juridic, ar putea să încheie contracte cu operatorii de turism fluvial, pentru ca aici să vină turiști cât mai mulți.

Reporter: Din păcate, dincolo de dezvoltarea turismului, Orșova are și alte probleme mult mai grave.

Florin Gagea: Este adevărat, din păcate! Trebuie rezolvată de urgență problema termoficării orașului. Este inadmisibil ca în acest secol, oamenii să se încălzească, în apartamentele de bloc, cu lemne. Unde mai pui că avem familii de bătrâni care își care lemnele pe scări, până la etajele superioare! Aducțiunea cu gaze e singura soluție în acest sens, după care se poate opta ori pentru centrale de apartament, ori pentru microcentrale de cartier.

Reporter: Ce mai înseamnă Orșova pentru dumneavoastră?

Florin Gagea: Înseamnă excelență sportivă! Trebuie investit în echipa de caiac-canoe și în pregătirea și promovarea excelenței sportive în general. De asemenea, trebuie susținute cum se cuvine, regatele sportive, pentru a promova imaginea Orșovei la nivel național și internațional.

ION-DANIEL CĂINICIANU, candidatul PMP la funcția de primar al comunei Ilovița: „Orșova și Ilovița au un destin comun în dezvoltarea turismului”

Din poziția de tânăr politician, candidat pentru funcția de primar al comunei Ilovița, Daniel Căinicianu recunoaște o legătură indisolubilă cu municipiul apropiat Orșova. Așezată într-o zonă mirifică, superbă, cu un potențial turistic asemănător cu cel al Orșovei, Ilovița ar putea avea un destin de dezvoltare comun cu cel al Orșovei.

Problemele Iloviței sunt parcă trase la indigo după cele ale Orșovei. Infrastructura încă deficitară, lipsa unei surse de încălzire și slaba exploatare a potențialului turistic sunt, din păcate, ginioanele comune ale acestor localități. Programul tânărului candidat vizează elemente de dezvoltare locală, precum alimentarea cu apă și canalizarea, dar și dezvoltarea infrastructurii rutiere și a celei turistice. Dar îi este din ce în ce mai limpede faptul că poate realiza multe dintre obiectivele sale, doar în comun cu Orșova. Tocmai de aceea, dezvoltarea Orșovei este importantă pentru viitorul primar al Iloviței.

Dacă în privința Orșovei, Daniel Căinicianu spune că ar trebui reabilitat și redeschis Hotelul DIERNA, pe vremuri o emblemă a Orșovei, pentru a fi redat turiștilor, despre turism spune că ar trebui create punți către Ilovița. Turiștii care vizitează Orșova nu știu nimic de mica și frumoasa localitate de la Golful Bahna. Și nu știu, pentru că nu există pensiuni în această zonă și nici trasee turistice.

„Turiștii ar putea fi direcționați pe trasee turistice fascinante către Ilovița, unde, dacă am dezvolta zona, ar avea ce să vadă. Putem dezvolta, doar ca un exemplu banal, turismul gastronomic, dar nu numai atât. La Ilovița sunt peisaje de vis, iar cei care merg către Orșova sau vin de acolo, ar putea fi aduși pe traseele impresionante din Ilovița”, spune Daniel Căinicianu.

Gazele naturale ar putea ajunge la Ilovița tot dinspre Orșova. Dacă Orșova ar putea fi racordată la gaze, atunci mica comună din vecinătate ar putea să se conecteze. Și apa potabilă, care la Ilovița este o mare problemă, ar putea veni tot dinspre Orșova, pentru că municipiul este deja alimentat din sursa Topleț. Conducta poate fi adusă peste deal, cu o investiție serioasă din fonduri europene.

Citit 2750 ori Ultima modificare Duminică, 13 Septembrie 2020 21:03
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…