IDS SIGLA PRINT

Muzeul Regiunii Porților de Fier a demarat popularea acvariilor

Sunt vești bune pentru iubitorii de frumos din județul Mehedinți. Muzeul Regiunii Porților de Fier a început procesul de repopulare a acvariilor, spre bucuria celor mai tineri dintre vizitatorii instituției.


„Fiecare pas pe care îl facem până la finalizarea amenajării interioare a muzeului este un lucru important pentru noi. Acum, facem primul pas în ceea ce privește activitatea de populare a acvariilor. Știm că tinerii, în special copiii, sunt doritori să viziteze acvariile. Primul transport de pești, care a ajuns, acum, la muzeu, vine tocmai de la Tulcea. Este vorba despre popularea bazinelor cu sturioni. Noi suntem pregătiți pentru achiziția de noi tranșe de pești, însă facem apel și către populație: orice donație este binevenită.”, declară managerul Muzeului Regiunii Porților de Fier, Doinița Mariana Chircu.

Reprezentanții instituției anunță că acesta este doar începutul și că procesul de repopulare a acvariilor va continua.

„Exemplarele de sturioni, care au ajuns la muzeu, sunt primite de la ferma Horia din județul Tulcea. Avem sturioni de apă dulce: cega, dar și sturion de apă sărată: morun, nisetru și păstrugă. Am apelat la achiziția acestor sturioni de la o fermă piscicolă din zona Deltei Dunării, pentru că aceste specii sunt protejate la nivel internațional și, prin urmare, nu pot fi pescuite. De peste 20 de ani, Muzeul Regiunii Porților de Fier nu a mai avut, în bazinele sale, astfel de specii de sturioni.”, declară, la rândul său, Sorina Matacă, șeful Secției Științe ale Naturii din cadru muzeului.

Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta Turnu Severin este una din cele mai prestigioase instituţii muzeale din România, iar din 2009, instituția a intrat într-un amplu proces de reabilitare.

Citit 104 ori
Adriana Draghici

"Ziarul nu este numai o ştire, telegramă, articol de fond, reportaj, numai politică şi informaţie... Ziarul e o stare sufletească." - Tudor Arghezi

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…