OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE RURALĂ, CU BANI EUROPENI

Luni, 7 noiembrie 2016, a avut loc la sediul Instituției Prefectului județului Mehedinți, o întâlnire a conducerii Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud-Vest Oltenia (C.R.F.I.R. 4 S-V Oltenia) cu primarii din județul Mehedinți, la care a fost prezent și prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel.

Directorul general adjunct de la C.R.F.I.R. 4 S-V Oltenia, Dorel Stăicuț, a informat primarii cu privire la deschiderea unei noi sesiuni de depunere pentru sub-măsurile: 7.2 – Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică – drumuri comunale și 4.3 – Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice.

Cu această ocazie, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a subliniat importanța întocmirii aplicațiilor de finanțare pentru accesarea de fonduri europene, cu ajutorul cărora primăriile pot realiza investiții în comunitățile pe care le reprezintă.

„În urma discuțiilor pe care le-am avut la Ministerul Agriculturii și la nivelul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale în perioada imediat următoare se va deschide o nouă sesiune pentru depunere de proiecte cu finanțare europeană. Este vorba de programul național de dezvoltare rurală 2014-2020, cu două sub-măsuri, care privesc investițiile în drumuri comunale, drumuri de exploatație agricolă și drumuri de exploatație forestieră”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

În continuare, prefectul județului Mehedinți a vorbit despre măsurile pe care primarii trebuie să le ia în perioada următoare pentru evitarea unor posibile blocaje pe infrastructura rutieră, dar și despre obligația primăriilor de a comunica contractele de deszăpezire până cel mai târziu în data de 25 noiembrie către Instituția Prefectului județului Mehedinți și de a asigura publicitatea acestor contracte pe site-ul oficial al primăriei. De asemenea, li s-a reamintit primarilor obligația de a asigura permanența la sediul instituției, în cazuri de situații de urgență.

„Trebuie să ne asigurăm că zăpada nu ne va pune probleme în perioada următoare. Nu vreau să ajungem în situația în care în ziua scrutinului electoral din 11 decembrie să avem drumuri blocate și, Doamne ferește, secții de votare unde să nu se poată ajunge. Să știți că responsabilitatea se va răsfrânge asupra d-voastră”, a precizat prefectul județului Mehedinți.

Referitor la pregătirea și organizarea scrutinului electoral din 11 decembrie, prefectul Cristinel Pavel a declarat că primăriile trebuie să asigure toate materialele necesare pentru amenajarea secțiilor de votare din județul Mehedinți și că toate activitățile prinse în calendarul alegerilor parlamentare sunt în grafic. De altfel, echipe mixte de control de la Instituția Prefectului județului Mehedinți și alte instituții cu atribuții pe această linie vor verifica în perioada următoare toate secțiile de votare din județ.

„Vreau să vă informez că la nivelul comisiei tehnice județene pentru pregătirea și organizarea alegerilor parlamentare am luat toate măsurile necesare pentru ca aceste alegeri să se desfășoare în condiții normale, legale, de echidistanță și imparțialitate față de toți candidații care intră în această competiție electorală”, a mai spus prefectul județului Mehedinți.

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2016 16:07
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…