LIVIU MAZILU ŞI ALINA TEIŞ ȘI-AU PREZENTAT ACTIVITATEA

Parlamentarii PSD de Mehedinţi, senatorul Liviu Mazilu, şi deputatul Alina Teiş, au susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului, în care au prezentat câteva aspecte din activitatea lor parlamentară, dar şi probleme de interes local.

Alina Teiş s-a referit, în intervenţia sa, la anumite obiective industriale, dar şi instituţii publice din judeţ, care sunt administrate din alte zone ale ţării şi de ale căror resurse judeţul Mehedinţi nu poate beneficia. „Sub pretextul unei aşa-zise eficienţe economice i s-a luat judeţului Mehedinţi administrarea celor două hidrocentrale, Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II, care produc aproape o treime din energia electrică a țării, decontând efectele de mediu asupra locuitorilor mehedinţeni. De asemenea, sub pretextul regionalizării, i s-au luat judeţului Mehedinţi conducerile executive ale unor instituţii administrative, făcând mai dificilă relaţia cetăţean - instituţie publică. Nu în ultimul rând, sub pretextul unei administrări centralizate, municipiul Drobeta Turnu Severin nu dispune nici până în acest moment de un port turistic, deşi Dunărea scaldă de mii de ani aceste meleaguri. Judeţul Mehedinţi nu poate beneficia astăzi, în totalitate, de propriile resurse, conducerile administrative fiind obligate să apeleze la intermediari pentru rezolvarea problemelor fireşti ale propriilor cetăţeni”, a declarat deputatul Alina Teiş.

La rândul său, senatorul Liviu Mazilu s-a referit la amendamentul pe care l-a depus la Legea nr. 262/2010, privind privind sistemul unitar de pensii publice (L128/ 2017), prin care locuitorii municipiului Drobeta Turnu-Severin şi ai localităţilor situate în rază de 8 km distanță față de Combinatul Chimic Romag Prod, care au trăit 30 de ani neîntrerupt în zona poluată, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare. Proiectul de lege a fost adoptat de Senatul României, urmând să meragă spre dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Citit 6880 ori Ultima modificare Duminică, 08 Octombrie 2017 12:58
Etichetat cu

1 comentariu

  • Link la comentariu V.D.TOT Luni, 09 Octombrie 2017 11:32 postat de V.D.TOT

    Nu sunt sanse , pt. ca nu se poate compara cu Copsa Mica , Zlatna , Baia Mare , etc. ! A fost o incercare , oarecum asemanatoare , si din partea d-lui Balu Marius si RESPINSA ! Care a fost elementul poluator , fiindca exista un studiu la RAAN care denota ca nu a existat POLUARE generata de H2S ?! Efectuat si acceptat de insusi Ministerul Sanatatii si care a demontat toate DIZERTATIILE d-lui doctor Radu Antonescu in acest sens ! Poluare , mai curand de la CET Halanga ....

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…