Ministrul demis și desemnat al Economiei, Industriei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a fost audiat astăzi de comisiile reunite din cele două camere ale Parlamentului. Popescu a primit aviz favorabil pentru a redeveni ministru, dar numai după un tir de întrebări agresive și după ce s-a lăsat cu țipete și acuzații. (Vezi VIDEO!)

În timpul audierilor care au durat doua ore, lui Virgil Popescu i s-a cerut sa raspundă la întrebări despre: sectorul energetic (de la termoficare până la producția de energie nucleară), construcția de nave in Santierul Naval din Mangalia, programul Strart-Up Nation și alte probleme care țin de mediul de afaceri, dar și chestiuni legate de turism. Chiar dacă prestația ministrului mehedințean a fost una impecabilă și la înălțime, audierile s-au lăsat cu țipete, cu acuzații din toate părțile și cu schimburi de invective între unii parlamentari. Astfel, deputatul PSD de Hunedoara Laurențiu Nistor a numit-o pe colega sa liberală Carmen Hărău „pesedisto-penelistă”. Aceasta a reacționat, susținând că Nistor e „subaltenul unui fost tractorist”. „Poate așa a fost destinul meu, domna senator”, a răspuns Nistor.

În timpul audierii, a mai apărut un conflict cu Roxana Mînzatu, deputat PSD si fost ministru al Fondurilor Europene. Aceasta, dar și senatorul Radu Oprea au început să țipe la Virgil Popescu, acuzându-l că a înjumătățit bugetul pentru programul Start-Up Nation.

În cele din urma, în timp ce răspundea unor întrebări privind viitorul Complexului Energetic Hunedoara, Virgil Popescu și-a pierdut și el răbdarea și a ridicat tonul.

La finalul audierilor, 23 de parlamentari au votat pentru ca Virgil Popescu să ocupe, din nou, funcția de ministru. Alți 21 de parlamentari au votat împotrivă. În consecință, comisiile reunite de resort i-au dat aviz pozitiv lui Virgil Popescu pentru revenirea în funcția de ministru, la două săptămâni după ce a fost demis tot Cabinetul Orban, prin moțiune de cenzură.

Citit 482 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2020 17:25
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…