Protagonist al celui mai penibil moment din istoria politicii mehedințene, în timpul mitingului PSD de la București, senatorul ALDE Ionuț Sibinescu este în realitate un abil și dubios afacerist. Dincolo de chipul blajin și atitudinea ce înspiră încredere, senatorul are un trecut plin de tunuri date unor firme și de evaziune fiscală. A rămas celebru pentru clonarea de facturi și un prejudiciu de circa 100.000 de euro.

În timpul mitingului PSD de la București, senatorul ALDE de Mehedinți Ionuț Sibinescu s-a făcut așa de rău de râs, încât de rușine a fugit din fața unei jurnaliste care dorea să știe de la el ce este statul paralel. După ce s-a bâlbâit cu talent și abia a reușit să îndruge două vorbe, Sibinescu s-a făcut nevăzut.

Pentru cei care i-au plâns de milă și care au crezut că poate bietul om s-a emoționat, trebuie să spunem că omul nici pe departe atât de inocent și sensibil pe cât vrea să pară. În spatele chipului său de băiat cuminte, finuț și educat se ascunde o adevărat fiară a combinațiilor financiare cu iz penal. Tunurile date mai multor firme deținute în ultimii zece ani, evaziunea fiscală și combinațiile financiare urât mirositoare sunt printre cele mai mari abilități ale acestui politician pe care astăzi Senatul îl trimite să ne reprezinte în Europa. Aparent, senatorul e foarte sărac și spune că nu are datorii la nimeni, mai ales că firmele cu evaziune nu sunt pe numele lui.

La nimeni nu are Sibinescu datorii, decât la bugetul de stat. Unele dintre ele sunt din vremea în care a falimentat firma CORION SRL, iar altele de pe urma unei aventuri de pomină în care a clonat facturi ca un adevărat geniu. Dacă nu dădea norocul peste el și nu ajungea senator, ANAF-ul nu ar mai fi recuperat în vecii vecilor cei 130.000 de lei de pe urma atragerii răspunderii ca administrator. Acum ANAF i-a pus poprire pe veniturile de la Senat. Marele politician a reușit să inventeze cele mai ingenioase metode de evaziune fiscală, probate până acum în România. Inspectorii fiscali care i-au luat la puricat afacerea au rămas cu gura căscată când au realizat cum a putut individul să fenteze fiscul. Ingeniozitatea sa a fost „premiată” doar cu o plângere penală pentru o evaziune fiscală cifrată la circa 100.000 de euro, plus fals și uz de fals. Omul ingenios la care ne referim a inventat metoda clonării facturilor, pentru a se înregistra cu cheltuieli fictive, menite să diminueze considerabil impozitul pe profit, dar și TVA-ul datorat statului. S-a gândit să cloneze mai multe facturi pe care le luase de la un mare centru comercial. Firma era pe numele mamei, dar se pare că procurorii au ajuns și la el, iar lucrarea e în cercetare! Penală, evident!

Citit 9289 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iunie 2018 13:16
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

  • Link la comentariu V.D.TOT Vineri, 15 Iunie 2018 13:41 postat de V.D.TOT

    Nu-mi amintesc despre dumnealui decat in 2 momente : iarna 2016-2017 cand s-a batut cu caramida in piept pt. " co-participarea" la incalzirea severinenilor si iarna 2017-2018 cand s-a facut remarcat prin tacere totala in cadrul aceleasi situatii . Poate ALDE Mehedinti il va avea in obiectiv la urm. alegeri pt. ca e suficient .... Marco Polo ! Face parte din fostul tineret PD-ist al lui Base , asa ca stie cand sa apara sau sa dispara in/din decor .

    Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…