Europarlamentarul Marian Jean Marinescu demontează povestea de succes a ministrului Agriculturii, Petre Daea, conform căreia, în toamna anulului trecut, a reușit să atragă atât de multe fonduri europene pe agricultură că a speriat Europa. Unii au ajuns să se laude cu normalitatea!”, spune Marinescu, adăugând că fondurile FEGA sunt fonduri directe.

Harnicul și neobositul ministru al Agriculturii, mehedințeanul Petre daea, se lăuda public, în toamna anulului trecut că a reușit să atragă atât de multe fonduri europene pe agricultură că a speriat Europa. Șeful său de atunci, premierul Mihai Tudose îl acompania, spunând că Daea nu se va opri aici. În realitate, Daea a adus bani care oricum veneau prin plăți directe și nu a excelat cu nimic, susține europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Prin toamna anului trecut, ministrul Agriculturii, Petre Daea, la acea vreme membru al Guvernului Mihai Tudose, se lăuda că a reușit să atragă bani europeni pentru agricultură în proporție de 99,99 la sută și că este campionul Europei la atragerea de bani europeni. Premierul Mihai Tudose îl susținea și chiar sublinia că Daea a luat bani cât toată Europa la un loc și că nu se va opri. În realitate, Petre Daea s-a lăudat cu o normalitate, pentru că tot ceea ce a atras el dunt de fapt plăți directe pentru fermieri din Fondul European pentru Garantare Agricolă – FEGA. Nu aceleași performanțe a obținut Daea și la fondul de dezvoltare rurală sau la cadastrarea terenurilor agricole. Lauda de sine a ministrului Agriculturii este contrată dur de europarlamentarul Marian Jean Marinescu, prezent în studioul „Realitatea zilei”, care a replicat că unii au ajuns să se laude cu normalitatea.

„Domnul Daea a fost campionul Europei, știu că până la sfârșitul lui ianuarie, începutul lui februarie România a primit prin Ministerul Agriculturii mai mulți bani decât toată europa la un loc, ceea ce e de felicitat”, declara, anul trecut, fostul prim-ministru Mihai Tudose, citat de Agerpres.

Marian Jean Marinescu a precizat în timpul emisiunii „Realitatea zilei”, că plățile directe nu ai cum să nu le atragi. Trebuie să îndeplineștti doar condiții simple. „La Fondul de Dezvoltare Rurală, acolo, să îl întrebe cineva, cât s-a absorbit din acest fond? Nu plățile directe! Plățile directe vin și se duc la fermieri!”, a spus Marinescu.

An de an, fermierii din Romania primesc sprijin financiar sub forma de subventii europene. APIA acorda plati in valoare de miliarde de euro, dar cele mai substantiale subventii sunt acordate prin Schema de Plata Unica pe Suprafata.

Citit 2318 ori Ultima modificare Marți, 15 Mai 2018 16:26
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…