Imprimă această pagină

Aflat la Drobeta Turnu Severin, la Comitetul Director Județean al PNL Mehedinți, europarlamentarul român Marian Jean Marinescu a susținut o conferință de presă dedicată politicii europene a țării noastre. Politica europeană de coeziune, fondurile europene și direcția europeană a României, în perspectiva pregătirii președinției române a Consiliului UE, au fost doar câteva din temele majore abordate de europarlamentarul român din grupul popularilor europeni. Vezi întreaga  declarație a europarlamentarului (VIDEO deasupra)

Europarlamentarul român Marian Jean Marinescu, prezent la Severin la o întâlnire a liberalilor mehedințeni cu președintele PNL, Ludovic Orban, a susținut o conferință de presă inedită în care a abordat teme de actualitate din politica europeană a țării noastre. De la atragerea fondurilor europene, politica de coeziune, situația României în context euro-atlantic și până la teme mult mai sensibile precum pregătirile pe care România le face pentru preluarea președenției rotative a Consiliului UE. Europarlamentarul a vorbit deschis despre viitorul nostru european și despre modul în care actuala guvernare se comportă cu stângăcie în tot ceea ce înseamnă trasarea unor linii directoare de interes în context european. Întâlnirea cu presa a fost una informală, organizată în stilul interactiv, uzual la Bruxelles. Europarlamentarul a deschis dezbaterea cu o temă extrem de sensibilă, cea a proiectului bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027.

În ceea ce privește politica de coeziune, aceasta are bani mai puțini alocați în viitorul exercițiu bugetar, în comparație cu actualul. Marian Jean Marinescu și-a arătat mâhnirea față de comportamentul comisarului european Corina Crețu, cea care a votat cu multă seninătate diminuarea acestui tip de buget destinat unor țări europene mai puțin dezvoltate economic, așa cum este și România.

Și mai important, Marian Jean Marinescu spune că în cadrul grupului popularilor europeni a pledat, împreună cu ceilalți colegi ai săi pentru ca ideea vehiculată de oficialii europeni de a pedepsi statele în care nu se respectă normele statului de drept cu alocarea de fonduri euopene mai puține nu trebuie aplicată, pentru că e una nedreaptă.

Pe de altă parte România ar trebui să fie mai atentă la recomandările europene, pentru că în caz contrar, devierea de la principiile europene ar putea fi sancționată dur cu reducerea alocărilor de fonduri europene. Marian Jean Marinescu a mai precizat și faptul că dacă nu suntem atenți cum să ne construim infrastructura de legătură, vom rămâne izolați.

Pledoaria europarlamentarului român despre responsabilitate din partea României și despre lipsa acută de idei în perspectiva preluării președinției Consiliului UE poate să ne pună serios pe gânduri.

Citit 2238 ori Ultima modificare Vineri, 11 Mai 2018 23:21
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…