Șase demnitari reprezintă judeţul Mehedinţi în Parlamentul României, iar unii dintre ei nu sunt tocmai săraci, aşa cum reiese din declaraţiile de avere postate pe site-urile Camerei Deputaţilor şi Senatului. Terenurile, autoturismele, depozitele bancare, dar nici datoriile către bănci şi persoane fizice, nu lipsesc din portofoliul celor doi senatori şi patru deputaţi de Mehedinţi. Cei mai avuţi parlamentari sunt liberalul Virgil Popescu şi social democratul Alexandru Bălănescu. În cazul senatorilor, avem unul foarte sărac: Ionuț Sibinescu.

Judeţul Mehedinţi este reprezentat în Parlamentul României de doi senatori, unul de la PSD şi celălalt de la ALDE. Dacă în cazul senatorului PSD Liviu Mazilu, avem de a face cu un om obişnuit, cu case, active financiare, terenuri şi datorii la bănci şi persoane fizice, în cazul senatorului ALDE, Ionuţ Sibinescu, avem de a face cu cel mai sărac ales mehedinţean. El nu are casă, nu are maşină, nu are terenuri şi nici venituri, are doar datorii.

Senatorul PSD Liviu Lucian Mazilu deţine un teren intravilan în satul Batoţi, comuna Devesel, dobândit în anul 2007, cu o suprafaţă de 1013 metri pătraţi, un apartament şi o casă de vacanţă, depozite bancare de 31.249 de lei şi 2.233 de euro. Senatorul are şi datorii: 5.118 lei către BRD şi 67.000 de lei către mai multe persoane fizice. Mazilu nu are autoturisme şi împreună cu familia a câştigat, în ultimul an fiscal, peste 147.000 de lei.

Senatorul ALDE Ionuţ Sibinescu este, în schimb, un demnitar foarte sărac, după declaraţia de avere. În ultimul an fiscal a câştigat doar 3.811 lei şi are un credit la BRD în valoare de 30.000 de euro, scadent în anul 2033. Senatorul pare demn de milă, pentru că nu are casă, nu are maşină, nu are nimic. Și la toată această sărăcie se mai adaugă o poprire pe salariu, instituită de ANAF.

Deputați avem patru, trei de la PSD și unul de la PNL. Cel mai avut dintre ei este, de departe, liberalul Virgil Daniel Popescu. La capitolul terenuri, Popescu stă cel mai bine, având nu mai puţin de 21!

Deputatul PNL Virgil Daniel Popescu deţine un număr de 21 de terenuri, în Drobeta Turnu Severin şi comunele Hinova, Burila Mare, Husnicioara şi Şimian. În total, suprafeţele de teren declarate cumulează 179.406 metri pătraţi, pe multe dintre cele 21 de terenuri având cotă parte din suprafaţă.

De asemenea, Virgil Popescu deţine două case de locuit, un apartament şi o casă de vacanţă. Mai deţine și plasamente financiare considerabile. Deputatul nu are în proprietate niciun autoturism. În declaraţia sa de interese, deputatul apare ca acţionar la mai multe societăţi, printre care PETROM şi ROMEXTERA BANK.

Un alt deputat bogat este social-democratul Alexandru Bălănescu, unul dintre cei mai reputaţi avocaţi mehedinţeni. ALEXANDRU BĂLĂNESCU deţine patru terenuri, un apartament, două case de locuit şi o casă de vacanţă, precum şi cinci autoturisme reprezentând mărci consacrate. Parlamentarul are un credit de 150.000 de lei contractat în anul 2007 de la CEC BANK. Cuantumul total al pensiei declrate de deputatul social democrat pe un an de zile este de 400.000 de lei.

Deputatul PSD Vlad Bontea nu are declarate case sau apartamente, dar deţine cinci terenuri extravilane în judeţul Sibiu, bijuterii din aur, în valoare de 10.000 de euro, un ceas în valoare de 3.000 de euro, plasamente financiare în valoare de 100.600 de lei şi doi cai de rasă. La capitolul datorii, deputatul Vlad Bontea declară circa 270.000 de lei împrumuturi de la bănci.

Despre doamna deputat Alina Teiș se poate spune că este mai degrabă bogată în declarații politice decât în bunuri și plasamente financiare. Ultima sa declarație de avere relevă două terenuri deținute împreună cu soțul și un autoturism Mercedes, fabricat în anul 2010. Averile şi interesele parlamentarilor de Mehedinţi nu îi scot, totuşi, pe aceştia în evidenţă.

Citit 3023 ori Ultima modificare Marți, 17 Aprilie 2018 22:09
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…