Se conturează o nouă idee de rezolvare a problemei grave a termoficării municipiului Drobeta Turnu Severin. Deputatul liberal Virgil Popescu avansează ideea instalării unei centrale de producere a energiei electrice din gaze naturale, în locul actualei termocentrale aflate în faliment. O discuție, pe această temă, a avut loc între parlamentar și ministrul Energiei, Anton Anton. Despre folosirea gazului drept combustibil pentru termoficare s-a mai discutat și cu alte ocazii.

Deputatul liberal de Mehedinți, Virgil Popescu readuce în discuție problema gravă a asigurării agentului termic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin. În opinia parlamentarului mehedințean, gazele din marea neagră, ar trebui folosite la intensitate maximă nu numai pentru a asigura confortul energetic al Ungariei, ci și pentru a fi transformate în energie electrică pe teritoriul țării noastre. În acest sens, la Drobeta Turnu Severin, actuala termocentrală, scoasă din funcțiune după falimentul RAAN, ar putea fi înlocuită cu o centrală pe gaze naturale, mai ales că gazul ar fi un combustibil mult mai ieftin decât păcura, iar rețeaua de gaze este adusă la Severin. Pe de altă parte, o centrală cu o putere de 250 de MW ar putea aduce un surplus de energie electrică în Sistemul Energetic Național. Virgil Popescu a făcut apel la ministrul Anton Anton să găsească soluții la nivel național pentru înlocuirea producției de electricitate din cărbune cu soluții pe bază de gaze.

„Datorită faptului că vor începe exploatările de gaze în Marea Neagră și vom avea un surplus de gaze, se pune problema consumării acestor gaze prin producerea de energie electrică, prin dezvoltarea petrochimiei. Se vor pune deja în discuție două grupuri de 250 de MW la Mintia și atunci mi-a venit ideea că și noi am putea pune și la Termocentrala de la Halânga, aflată acum în faliment, dar care are o întreagă infrastructură disponibilă. Ea are posibilitatea ca 250 de MWh să poată fi injectați în sistemul energetic național”, a declarat Virgil Popescu pentru Tele2 Drobeta.

Deputatul liberal face un apel către toți parlamentarii mehedințeni să sprijine un astfel de demers benefic municipiului nostru și se adresează chiar și președintelui ALDE Mehedinți, Viorel Palașcă, în condițiile în care actualul ministru al Energiei este membru ALDE. Palașcă a mai adus în discuție soluția, chiar și în cadrul emisiunii Realitatea zilei de la Tele 2 Drobeta.

O astfel de investiție nouă în județul nostru ar genera locuri de muncă și ar putea rezolva multe din problemele acestui județ. În funcție de viziunea de realizare a centralei, aceasta ar trebui să fie una pe cogenerare și să producă atât energie electrică, cât și energie termică.

„De ce nu o centrală nouă de producție a energiei electrice din gaze naturale în județul nostru, la Halânga? Avem toată infrastructura energetică pregatită pentru evacuarea în rețea a 250 MWh, suntem județ energetic, avem forță de muncă calificată, vom consuma gaze naturale romanești din Marea Neagră, pare posibil. Fac un apel la toți colegii paralmentari de Mehedinți, la președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, la președintele ALDE Mehedinți, Viorel Palașcă, să vină toți alături de mine și să ne unim forțele pentru acest proiect pentru Mehedinți. Dragi Mehedințeni, ce părere aveți?”, scrie deputatul PNL pe pagina sa de Facebook.

Citit 2718 ori Ultima modificare Marți, 03 Aprilie 2018 00:48
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…