Deputatul Alina Teiș pare să se fi săturat de postura de fotomodel al Parlamentului României și după zeci de poze fermecătoare făcute în Camera Deputaților a trecut la lucruri mult mai serioase. Așa că s-a decis să facă o declarație politică! Nu e o declarație oarecare, ci una teribil de bine romanțată în care deputata PSD vorbește de comoara de la Halânga, uitând că face o confuzie gravă între termocentrală și combinatul de apă grea, aflat la vreo 4 kilometri de Halânga.

Învățătoarea Alina Teiș se întrece pe sine, cu fiecare zi care trece. De când a intrat în Forul Legislativ Suprem, și-a făcut zeci de poze prin toate cotloanele Camerei Deputaților, din care ne zâmbește fericită mai ceva ca un fotomodel profesionist. Doar că sătulă de poze, s-a hotărât să facă o declarație politică de pomină. Și-a ales cu grijă un subiect sensibil și a trecut la treabă. Ce a ieșit, depășește orice imaginație! Soarta stocului de apă grea de la Mehedinți o preocupă atât de tare pe doamna deputat, încât a reușit să confunde Combinatul de apă grea cu Termocentrala de la Halânga. Convinsă că apa grea se producea la Halânga, deputata cere Guvernului să o protejeze ca pe o comoară adunată prin munca și transpirația a mii de salariați.

Iată capodopera deputatei PSD:

SĂ PROTEJĂM „COMOARA DE LA HALÂNGA”!

Încheierea ciclului de producţie al apei grele şi încetarea activităţii Combinatului Chimic din localitatea mehedinţeană Halânga a reprezentat un moment dificil în viaţa economico-socială a judeţului Mehedinţi.

Lichidatorul judiciar şi-a „ascuţit colţii” pentru a doborî tot ce există pe această platformă economică, în numele aşa-ziselor datorii acumulate în condiţii, nu întotdeauna ortodoxe.

Pe platforma Combinatului Chimic se află depozitate cantităţi însemnate de apă grea care valorează miliarde de euro, o adevarată comoară existentă aici, la Halânga.

Actualul Guvern al României a înfiinţat pentru păstrarea în condiţii optime a apei grele un Centrul Naţional de Management dar, din motive birocratice, acest centru încă nu funcţionează, existând riscul major ca stocul de apă grea constituit ca rezervă de stat să fie compromis, pentru că lichidatorul ameninţă cu denunţarea contractului de custodie încheiat cu Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi cei aproximativ 100 de salariaţi care gestionează această problemă stau sub spectrul nesiguranţei şi al şomajului.

Consider că este momentul ca urgent să fie definitivate amănuntele cadrului normativ pentru a salva această comoară numită „apă grea”, aflată în depozitul de la Halânga, judeţul Mehedinţi.

Această comoară de miliarde de euro, adunată prin munca şi transpiraţia a mii de salariaţi care au trudit la Combinatul Chimic de apă grea, trebuie păstrată la parametri calitativi iniţiali şi folosită de România şi pentru România.

Să protejăm „comoara de la Halânga”!

Vă mulţumesc !

Deputat PSD Mehedinţi,
Prof. Alina Teiş

13 februarie 2018, Camera Deputaţilor

În fața unei asemenea baliverne aproape că rămâi mut. Ne întrebăm consternați cum a putut un partid mare și puternic precum PSD să trimită în Parlamentul României o persoană care nu-și cunoaște propriul județ și cum au votat oamenii un astfel de candidat. Mai mult, mehedințenii s-ar putea întreba ce face Alina Teiș pentru sumele fabuloase primite de la bugetul statului, în afară de poze și declarații stupide, inutile și romanțate.

Citit 3885 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2018 01:23
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…